Annons

Bekräftat: Uppskjutna kvalmatchen ställs in

Fjolårets VM-kvalmatch mellan Brasilien och Argentina som skjutits upp kommer inte att spelas.
Det meddelar ländernas fotbollsförbund efter att ha fått rätt från idrottens skiljedomstol, Cas.
Fotboll • Publicerad 16 augusti 2022
Brasilien mot Argentina kommer inte att spelas. Arkivbild.
Brasilien mot Argentina kommer inte att spelas. Arkivbild.Foto: Andre Penner

Den uppskjutna VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Argentina kommer inte att spelas. Brasiliens och Argentinas fotbollsförbund har fått rätt från Cas.

""Brasilien mot Argentina kommer inte att spelas. Dispyten har lösts i Cas", skriver förbunden i ett gemensamt uttalande.

Annons

Fjolårets VM-kvalmatch mellan Brasilien och Argentina i São Paulo stoppades då anställda på den brasilianska hälsomyndigheten stormat in på planen då den argentinska truppen ska ha brutit mot landets karantänsregler.

Trots att matchen inte hade någon idrottslig betydelse, då båda länderna redan var kvalificerade för VM i Qatar, beordrade internationella fotbollsförbundet, Fifa i februari att matchen skulle spelas och schemalades till den 22 september.

Fotbollsförbunden reagerade kraftigt på att spela en för dem betydelselös kvalmatch så nära inpå VM och lämnade in en ansökan om att slippa spela matchen. Fifa svarade med ett blankt nej och bötfällde förbunden på flera miljoner kronor.

Men nu står det alltså klart att det inte blir någon kvalmatch.

I vinterns VM-turnering har Brasilien lottats in i grupp G tillsammans med Serbien, Schweiz och Kamerun. Argentina går in i grupp C med Mexiko, Polen och Saudiarabien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons