Annons

Bengtsson saknar ryska stjärnan: "Det suger"

Friidrott • Publicerad 6 juli 2020
Angelica Bengtsson. Arkivbild.
Angelica Bengtsson. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Stavhopparen Angelica Bengtsson får inte möta den regerande världsmästaren när de stora internationella friidrottstävlingarna sätter igång.

Anzjelika Sidorova stoppas på grund av Rysslands obetalda dopningsböter.

Annons

– Det suger. Jag vill tävla mot henne. Jag vill inte vinna någonting och efteråt höra att det hade kunnat sluta annorlunda om hon hade varit med, säger Bengtsson till Expressen.

Rysslands friidrottsförbund har inte betalat böter på motsvarande cirka 43 miljoner kronor till det internationella förbundet World Athletics, som skulle ha betalats senast den 1 juli, för dopningsskandalen kring höjdhopparen Danil Lysenko. Därmed stoppas ryska friidrottare från att tävla internationellt.

Tidigare i somras skrev Sidorova ett brev till president Vladimir Putin och varnade att rysk friidrott står på randen till en katastrof om inte böternas betalas.

– Jag vet inte exakt vad som har hänt, så det är svårt att säga något om det. Men jag förstår att Sidorova är förbannad, för hon vill ju tävla, säger Bengtsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons