Annons

Beredda att rädda YIF

Medan flertalet av konkurrenterna har förstärkt inför den allsvenska starten sitter YIF-tränaren Robert Hedin nöjd med det spelarmaterial han har till förfogande.
Sport • Publicerad 4 januari 2006
YIF-tränaren Robert Hedin har angenäma problem inför den allsvenska seriestarten då han förfogar över inte mindre än tre högklassiga målvakter, talangen David Andersson, Peter Carlsson – nyss hemkommen från ett proffsäventyr i Spanien – samt rutinerade Henrik "Henga" Larsson. Bild: Jan-Olle Persson
YIF-tränaren Robert Hedin har angenäma problem inför den allsvenska seriestarten då han förfogar över inte mindre än tre högklassiga målvakter, talangen David Andersson, Peter Carlsson – nyss hemkommen från ett proffsäventyr i Spanien – samt rutinerade Henrik "Henga" Larsson. Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 

– Får spelarna bara vara friska är jag nöjd med vad jag har, säger en förväntansfull YIF-tränare.

Och visst kan man förstå Robert Hedin. Seriesegern i höstas är ett bevis gott som något att han förfogar över en bra spelartrupp.

Annons

Och inte minst ser det bra ut på målvaktsfronten när nu Peter Carlsson har återvänt från sitt proffsäventyr i Spanien.

Därmed har Robban tre riktigt bra målvakter att välja mellan, Peter, Henrik "Henga" Larsson och unge talangen David Andersson.

– Ett problem – men självfallet positiva sådana sådant, skrattar Robban

Glädjande är dessutom att inga större skador oroar.

Linus Nilssons meniskoperation har gått bra och det lär inte dröja så värst länge innan han åter är mogen att dra på sig matchtröjan.

– Det är väl bara om det skulle visa sig att Linus skulle bli borta en längre tid som jag haft funderingar på att förstärka – i så fall med en renodlad försvarsspelare.

Ni är favoriter hos såväl HEH (intresseföreningen Herr Elit Handboll) som en del spelbolag och också i flera webbomröstningar. Är det bra eller dåligt?

– Det spelar ingen större roll. Vi var favoriter förra året också. Men med tanke på den budget och de spelarköp som Trelleborg och Malmö visat upp borde dom i stället vara favoriter.

Du har tidigare deklarerat att ni ska ta steget upp. Står du fast vid detta?

– Ja, men självklart kommer det att bli tufft. Det finns många bra lag och vad jag sett av norrlagen är dom ungefär som vi. Vi kan slå samtliga men också förlora mot dom. Mest besviken blev jag av vad jag såg av Hallby – men å andra sidan hade dom ingenting att spela för i den matchen.

Annons

Ni har ett riktigt tufft öppningsprogram; Hästö borta, Trelleborg hemma, Malmö borta. En kommentar!

Ja, det är väl tre av favoriterna. Men det finns för och nackdelar med en så tuff start. Hästö och Malmö borta är matcher som vi har råd att förlora – skulle vi vinna dom matcherna är det ett plus.

– ur många poäng ska ni ta i de här tre matcherna för att du ska vara nöjd?

– Sex!

Målsättning?

– Att gå upp!

Nyckelspelare?

Henga (Henrik Larsson) som jag förväntar mig mycket av likaså Linus Nilsson som är viktig för vårt försvarsspel.

Lagets spelstil och karaktär?

– – Vi försöker spela snabbt även om vi inte nått riktigt ända fram ännu men jag tycker det blir bättre och bättre.

Annons

Vilka två lag går till elitserien?

Vi och Trelleborg.

Jan Andersson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons