Annons

Besviken Anders Andersson får inte nytt MFF-kontrakt

Det blir inget mer spel i Malmö FF för Svenstorpsfostrade Anders Andersson. Anders får inget nytt kontrakt med klubben. – Jag är inte bitter men det är surt att få sluta på det här viset, säger Anders.
Sport • Publicerad 20 november 2008
Anders Andersson får inte stanna kvar i Malmö FF. Arkivbild: Bass Nilsson
Anders Andersson får inte stanna kvar i Malmö FF. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Anders Andersson sticker inte under stol med att han är besviken på att det inte blir någon fortsättning Malmöklubben.- Det är tråkigt, MFF är ju klubben i mitt hjärta. Men jag hade lite på känn att det kunde bli så här då mitt kontrakt går ut med klubben i år och jag varit långtidsskadad. Men de sa att vi skulle prata om framtiden men ingen hörde av sig. Är lite besviken på inte exempelvis tränarna kunde säga något. Tycker det är surt att det ska sluta på det här viset utan chans att ta ett riktigt farväl till publiken och fansen, säger Anders.I fjor gjorde han succé i sin nya roll som mittback och var en av MFF:s absolut bästa spelare. Dessvärre spolierades årets säsong av ett benbrott även om han hann göra comeback i höstas.Men att det skulle vara extra bittert att få slutat med tanke han kämpat sig tillbaka efter en tung mödosam rehabilitering tycker han inte att det är.Vad som nu händer med Anders fotbollsliv är oklart.- Jag stänger inga dörrar. Men ska jag fortsätta så ska det vara en klubb med bra möjligheter och en utmaning. Anders tycker själv att han har något år kvar på elitnivå men är också öppen för exempelvis att bli spelande tränare i en mindre klubb.- Jag har spelat elitfotboll i 17 år och det är klart att det sliter en del på kroppen. Men som sagt stänger jag inga dörrar.Kan vi rent av få se dig i någon klubb på Österlen?- Jag har alltid sagt att jag ska spela oldboysfotboll i Svenstorp en gång i tiden och nästa år är jag 35 så vi får väl se, säger Anders.När vi ber Anders plocka fram bästa minnet från sin MFF-tid tycker han det är svårt att välja.- Det är så mycket. Men självklart första tiden jag kom hit från Svenstorp som 16-åring 1990 men också när vi slog Nottingham i Uefacupen med 2-1 (1994). Däremot har jag inget SM-tecken med klubben, avslutar Anders Andersson.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons