Annons

Björnenspelare straffas hårt

Rättsutskottet i Skånes Handbollförbund delar ut ett hårt straff till HK Björnens mittsexa Andreas Thulin. 32-årige Thulin döms för "avsiktligt våld" och blir avstängd i en och en halv månad med start den 15 september.
Sport • Publicerad 2 maj 2003

Vad som ligger bakom domen är händelserna från seriefinalen mellan Björnen och Kävlinge som spelades för drygt två månader sedan. Ola Månsson, veteranen som gjorde comeback på handbollsplanen och som för två dagar sedan förde Team Eslövs damer till SM-guld, bröt näsbenet i en tuff närkamp med Andreas Thulin. Efteråt hävdade Månsson att det var tredje gången i matchen som Thulin gått hårt in i närkamperna och bestämde sig sedan för att anmäla till händelsen till förbundet. Rättsutskottet har behandlat ärendet och Andreas Thulin straffas i form av en lång avstängning. I en och en halv månad, från den 15 september till den 31 oktober, får division 2-nykomlingen Björnen klara sig utan sin mittsexa. Till saken hör att Skånes Handbollförbund hade representanter på plats i Färsingahallen när händelsen inträffade. De videofilmade matchen i utbildningssyfte men nu användes videofilmen dessutom som bevismaterial i Ola Månssons anmälan mot Andreas Thulin. HK Björnen kommer att överklaga beslutet. För tillfället ägnar klubben annars sin energi åt att se om sitt hus inför nästa säsong då det handlar om comeback i tvåan. Artur Zareba, YIF-målvakten, har bestämt sig för att ta steget över till Björnen och enligt vad YA erfar är Di Vides kantspelare Henrik Rydén mycket nära en övergång. Klart är att Marcus Lindberg, tidigare hjälptränare i Skurups HB, byter division 2-klubb i sydöst. Kommande säsong assisterar han Björnens tränare Rickard Lindeberg.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons