Annons

BK Pan får svårt att försvara titeln

BK Pan tog som bekant hand om Fyrstadsguldet under bejublade former i Surbrunnsparken i Ystad förra hösten. På lördagen är det dags att försöka försvara sin prestigefyllda titel. Klubbens Thomas Erlandsson tror dock att det blir en knivig uppgift.
brottning • Publicerad 22 november 2018 • Uppdaterad 23 november 2018
BK Pan tog hem Fyrstads förra hösten men frågan är om klubben kan upprepa den bragden i år.
BK Pan tog hem Fyrstads förra hösten men frågan är om klubben kan upprepa den bragden i år.Foto: Bass Nilsson

– Ja, det blir svårt den här gången men vi ska självklart försöka göra vad vi kan och vi ställer upp med ett starkt lag. Problemet är att de andra lagen också ser starka ut plus att de nya viktklasserna inte riktigt passar oss, säger Erlandsson.

BK Pan, med ett par inlånade brottare från Marsvinsholms IF, skrider till verket i Helsingborg och för motståndet den här gången svarar arrangörsklubben HBK/Bergania samt Örgryte och AIK. I fjor var det Falköping, Lidköping och Örgryte som fick böja sig för övermakten i BK Pan, som vann samtliga tre matcher i finalen.

Annons

– Helsingborg har lånat in ett par brottare och kommer att bli tuffa att tas med. Sedan har vi Örgryte som lånat in duktige Christoffer Johansson som varit skadad sedan före OS men som gör comeback nu, fortsätter Thomas Erlandsson.

AIK har Panbrottarna redan stiftat bekantskap med. Tidigare i höst genomförde Marsvinsholm/Pan en träningsmatch mot AIK, som slutade med knapp förlust.

– Om AIK kommer med sitt bästa manskap blir den matchen också tuff för oss. Men vi får kämpa och kriga så gott det går och se hur långt det räcker.

För Pan brottas den här gången Christoffer Svensson, Sebastian Lönnborn, Kalle Persson, Simon Erlandsson, Jonathan Jersgren och Alexander Jersgren.

Pans första match är mot AIK klockan 14. Nästa blir mot HBK/Bergania innan det hela avslutas mot Örgryte.

– Fördelen för oss är i alla fall att vi inte behöver känna någon press den här gången, dels för att det inte är på hemmaplan och dels för att upplägget med viktklasserna inte riktigt stämmer för oss, avslutar Thomas Erlandsson.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons