Annons

Blandade resultat när YIF återigen stod som värdar i USM

Ystads IF stod åter som värdar i USM steg 3 när P16–klassen skulle avgöras. YIF hade två lag med där lag 1 tog sig vidare till steg 4 efter tre raka segrar. För lag 2 räckte det inte hela vägen. Laget blev trea i sin grupp.
Handboll • Publicerad 21 januari 2019
Foto: Jessica Gow/TT

Ystad Arena slog åter igen upp sina dörrar för andra helgen i rad när P16–klassens steg 3 avgjordes. YIF hade två lag med där lag 1 hamnade i en grupp med Kristianstad, Karlskrona Flottan och Kungälv.

Först ut var mötet mot Kristianstad. Det skulle bli en riktigt nagelbitare där YIF till slut vann med uddamålet (27–26). Tungan på vågen blev Liam Thulin som svarade för sex mål.

Annons

Därefter blev det en betydligt bekvämare resa där Kungälv besegrades med 33–19. Det blev en säker seger även i sista matchen där Karlskrona Flottan slogs tillbaka med 32–23.

Liam Thulin blev främste målskytt för lag 1 och svarade totalt för 21 mål.

YIF 2 hade Malmö Ljunghuset, Sävehof och Aranäs i sin grupp och fick en smakstart när Malmö Ljunghuset besegrades med 25–18 i öppningsmatchen.

Därefter gick det tyngre. Sävehof som krossade Aranäs i första matchen blev alldeles för tuffa och YIF 2 förlorade med 27–19. Därför var det upplagt för en rafflande avslutade match mot Aranäs, där vinnande lag skulle ta sista platsen till steg 4.

Väl där var det egentligen aldrig nära. Aranäs var numret större och vann till slut med 28–14.

Oskar Svensson blev bäste målskytt för lag 2 med 14 mål på tre matcher.

Niclas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons