Annons

Blentarpssonen Adrian i MFF:s trupp mot AIK

Redan i den andra omgången av allsvenskan är det dags för en av säsongens hetaste matcher. Guldfavoriten Malmö FF tar emot den kanske främsta utmanaren AIK. Och mitt i detta drama finns en kille från Blentarp – Samuel Adrian.
Malmö • Publicerad 8 april 2018

19-årige Samuel Adrian har, precis som Hugo Andersson från Skurup, ett lärlingskontrakt med MFF. I bortapremiären var ingen av dem med i matchtruppen men när MFF gör sitt första framträdande inför hemmapubliken är Adrian med i det stjärnspäckade laget.

Redan förra säsongen gjorde Adrian tre inhopp i allsvenskan med MFF och efter säsongen aviserade han att han vill bättra på den statistiken.

Annons

– Det är först och främst att försöka få mer speltid. Det är det jag kämpar hårt för på varje träning. Visst, det har varit ett jättebra år men man ska aldrig vara nöjd, sa Samuel Adrian till YA i november.

Malmö FF och AIK vann sina premiärmatcher. Sett till den statistiken kan man vänta sig en öppen historia på måndagskvällen. Men lutar man sig mot Malmö FF:s fina facit mot just AIK talar det mesta för hemmaseger. MFF har inte förlorat mot AIK i Malmö på över 20 år.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons