Blixt slog till på straff för Österlen FF

Österlen FF tog sin andra raka seger när man bortavann mot Hässleholms IF med 1–0 (1–0). Man gjorde det efter en försvarsmässigt stark insats och ett straffmål av Jacob Blixt.
Hässleholm • Publicerad 14 september 2019
Jacob Blixt gjorde matchens enda mål.
Fotboll, division 2

Hässleholms IF–Österlen FF 0–1 (0–1)

Ö: Jacob Blixt.

Målet föll redan i den första halvleken efter att Robin Jacobsson fällts i straffområdet. Jacob Blixt steppade fram och tryckte in matchens enda mål.

– Det är härligt med en seger till. Hässleholm är ett annorlunda lag som spelar med mycket instick från mittfältet. De är modiga i det spelet, men vi var bra förberedda och hade bra koll på dem, sa Jonas Stridsberg, tränare i Österlen FF.

Försvarsmässigt var Österlen FF bra under i stort sett hela matchen, men lagets kvalitet avtog något i den andra halvleken då man stod för en del slarv vilket gav kvitteringslägen åt Hässleholms IF.

– De får lite onödiga chanser men vi vann till slut och det är bra, sa Jonas Stridsberg.

Österlen ligger på övre halvan i tabellen och skulle egentligen kunna spela avslappnat resten av säsongen, men några sådana tankar har inte Stridsberg.

– Nej, jag tycker inte man kan säga att det är ett ingenmansland. Det gäller att vi fortsätter att förbättra oss. Serien är inte slut förrän sista matchen är spelad.

Vad ska ni bli bättre på?

– Försvarsspelet har varit bättre den senaste tiden. Det har blivit betydligt bättre, men jag vill att vi ska komma ifrån det där med att vi slarvar till och från.

Framför allt imponerade mittbackarna André Lidholm och Andy Holmstedt samt målvakten Merlin Nuhanovic.