unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Bahoui derbyhjälte för AIK: "Inte överlyckliga"

Ketchupeffekt för Nabil Bahoui och årets mest euforiska måljubel på Friends arena.
Bottenlaget AIK tog en blytung derbyseger och vann med 3–0 mot Hammarby.
Nabil Bahoui gjorde AIK:s 1–0-mål.
Nabil Bahoui gjorde AIK:s 1–0-mål.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Först väntade han i tio matcher på att få göra comeback. Och när Nabil Bahoui väl var tillbaka från sin korsbandsskada dröjde det ytterligare nio omgångar innan han lyckades göra avtryck och samtidigt ordna en derbyseger.

I sin femte match från start kom "Nabbes" första mål på över ett år i allsvenskan – och det när det som mest behövdes.

– Det viktiga är att laget vinner, och för egen del finns det mycket kvar. Det är bara att jobba på, men nu kan det inte bli bättre, säger 29-åringen.

Hammarby hade precis börjat äta sig in i derbyt på Friends arena och skapat oro i AIK:s straffområde när det plötsligt small på andra sidan planen. Första halvleken var 27 minuter gammal när Bahoui, efter ett inspel från Paulos Abraham, blev helt fri och kunde placera in 1–0 bakom David Ousted.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

– Organisatoriskt ett jävligt dåligt mål av oss att släppa in. Det kändes som att vi började få grepp om dem, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

Mål plus assist

Målskytten själv konstaterade att marginalerna "för en gångs skull" var på AIK:s sida, och han stack inte under stol med att målet var efterlängtat.

– Förr eller senare borde det komma något tillbaka, så det har varit en tuff resa. Men jag försöker bidra med det lilla jag kan för att hjälpa laget.

Bahoui låg även bakom 2–0 som kom tio minuter senare. Detta när han förlängde bollen med sulan vid straffområdeslinjen och gav elva år yngre Paulos Abraham fritt skottläge. Den sistnämnde tryckte säkert in 2–0, lågt intill Ousteds vänstra stolpe.

3–0 hade dock varken Bahoui eller Abraham något med att göra. Utbytt i den andra halvleken fick i stället den förstnämnde se två landslagsspelare fastställa slutresultatet. Sebastian Larsson tryckte iväg en frispark från långt avstånd, Ousted svarade med en jätteräddning men inte bättre än att nyförvärvet Mikael Lustig kunde raka in returen.

"Speciellt firande"

Måljublet som följde gick sedan inte att ta miste på när hela hemmalagets spelartrupp omfamnades i eufori framför egen avbytarbänk. AIK är alltjämt pressat i tabellen, men lyfter tack vare derbysegern till en tolfteplats.

– Det var ett speciellt firande, faktiskt, säger Bahoui som höll igen desto mer efter sitt eget mål.

– Jag var inte så nöjd med vårt spel då, men jag blev gladare när Paulos och Lustig gjorde mål. Då spelade vi bättre, säger han och skrattar.

Det krävs dock mer än en skön derbyvinst mot AIK för att trolla bort all ångest på träningsanläggningen Karlberg.

– Det här är ett derby och det betyder mycket för våra supportrar och oss själva. Men hade det varit vilket lag som helst hade det varit samma tre poäng. Vi tar det steg för steg och nästa match är Mjällby. Vi är inte överlyckliga, om man säger så, säger Bahoui.

Stefan Billborns facit mot AIK försämras därmed ytterligare och lyder nu fem förluster och en vinst på sex försök mot rivalen.