Annons

Borrby på banan igen

Borrby IF har haft en minst sagt motig säsong med 22 raka förluster i division 5. Men att spelarna skulle vara uppgivna och trötta på fotboll?
Sport • Publicerad 27 november 2008
Borrby IF:s tränare Jimmie Lasson och Emil Ottersten kunde inte fått en bättre start i sin nya klubb. BIF gick obesegrat genom gruppspelet i Österlencupen. Bild: Fredrik Sörensson
Borrby IF:s tränare Jimmie Lasson och Emil Ottersten kunde inte fått en bättre start i sin nya klubb. BIF gick obesegrat genom gruppspelet i Österlencupen. Bild: Fredrik SörenssonFoto: 

Det var ett bra tag sedan Borrby IF fick smaka på segerns sötma men under onsdagen kunde laget äntligen få av sig det tunga förlustok som hängt på axlarna sedan säsongsstarten i våras och njuta av att stå som vinnare efter en slutsignal.

Borrby tvålade till Vanstad med 3-0 i öppningsmatchen, fortsatte med 1-1 mot Brösarp och avslutade med 1-0-vinst mot Onslunda 2. Det resulterade i gruppseger och avancemang till slutspelet.

Annons

En bättre start på sin tränargärning i anrika Borrby IF (bildad 1926) kunde Jimmie Lasson och Emil Ottersten inte fått.

- Jättekul, men än är det lite för tidigt att säga var vi står. Fast nu ska vi förstås göra allt för att gå så långt som möjligt i Österlencupen, säger Jimmie Lasson, 32, som närmast kommer från en tvåårig sejour som tränare för Liga 06. Tidigare har han även tränat Blentarp i tre år samt varit ungdomsledare i Sjöbo IF.

För hemvändaren Emil Ottersten, 24, (de senaste två säsongerna har han spelat i Branteviks IF) är det här det första tränaruppdraget på seniornivå. Innan han gick till Brantevik gjorde Emil sju säsonger som spelare i Borrbys A-lag.

- Även om jag spelat i Brantevik de senaste åren har jag fortsatt att umgås med killarna i Borrby och sett de flesta av deras matcher. Jag har lidit med dem när de förlorat. Jag vet ju att laget är bättre än vad som visats det här året, säger Emil.

Varken Emil eller Jimmie tvekade när de fick förfrågan om att ta över det sjunkande Borrbyskeppet. Båda ser det som en utmaning att täta läckorna och få skutan på rätt köl igen. Och onsdagens seglats i Odenslundshallen visade att man redan börjar få vind i seglen.

- Det kommer att bli ett tufft arbete men det är samtidigt ett inspirerande uppdrag. Det är en nystart för mig och Emil men också för spelarna. Och de har ställt upp på allra bästa sätt så här långt. Vi har inte varit färre än 20 spelare på någon träning hittills. Som mest har vi varit 36, fortsätter Jimmie.

- Jag ville gärna vara med att hjälpa Borrby IF igen. Det finns en stor potential bland byns fotbollskillar och det skulle vara väldigt synd om de inte stannade kvar i föreningen. Här finns en stark föreningskänsla som vi gärna vill värna om, menar Emil.

Borrby vann sin grupp och fick med sig Onslunda 2 till slutspelet. Från onsdagens andra grupp avancerade Onslunda 1 och IFK Ystad. På torsdagen klockan 18 fortsätter Österlencupen med spel i grupp 4 (Tomelilla 2, BW 90 1, Gislövsdal och Ystads IF) och grupp 5 (Tomelilla 1, Lunnarp, Baskemölla och Gröstorp).

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons