Annons

Boxningsordföranden vill ha nyval

Den diskvalificerade ordförandekandidaten fick rätt i Idrottens skiljedomstol Cas.
Nu säger den sittande ordföranden i Internationella boxningsförbundet (Iba) att han vill genomföra ett nytt val.
Boxning • Publicerad 15 juni 2022
Internationella boxningsförbundets ordförande Umar Kremlev är inte rädd för att tävla om ordförandeposten, och önskar ett nytt val. Arkivbild.
Internationella boxningsförbundets ordförande Umar Kremlev är inte rädd för att tävla om ordförandeposten, och önskar ett nytt val. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Fyra kandidater till Ibas styrelse, däribland ordförandekandidaten Boris van der Vorst från Nederländerna och svensken Per-Axel Sjöholm, överklagade diskningen inför kongressvalet till Cas. På tisdagen fick de rätt – enligt Cas-domen var det fel att diskvalificera kandidaterna, och de kräver att valet av styrelseledamöter i Iba görs om.

De får nu stöd från den sittande ordföranden Umar Kremlev, Ryssland, som inte hade någon motkandidat när valet genomfördes under kongressen i maj.

Annons

"I boxning är vi aldrig rädda för tävling. Jag har skrivit till styrelsen och rekommenderat att ett nytt val ska hållas", skriver Kremlev i ett uttalande.

Ibas styrelse ska ha möte i Lausanne den 24 juni för att besluta hur man ska agera efter Cas-domen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons