Annons

Bra start för Hedin i Norge

Robert Hedin fick en flygande start på sitt nya jobb som norsk förbundskapten. Efter förväntad bortaseger mot Estland knep Norge poäng av självaste OS-silvermedaljörerna från Island.
Sport • Publicerad 6 november 2008
Robert Hedin har fått en kanonstart i sitt nya jobb som norsk förbundskapten. Arkivbild: Bass Nilsson
Robert Hedin har fått en kanonstart i sitt nya jobb som norsk förbundskapten. Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Efter de två inledande EM-kvalmatcherna kan Robert Hedin summera sina första intryck av att vara förbundskapten.

- Det var skönt att få inleda på bortaplan då det var lite nervöst inför första matchen då jag inte riktigt visste var vi stod då vi hade många nya spelare och vi saknade Börge Lund som skadades precis innan, säger Robban.

Annons

Norge hade emellertid inga som helst problem utan vann programenligt och var sen ytterst nära att också besegra Island i första kvalmatchen på hemmaplan.

- Vi ledde i slutet men de kvitterade när det var 15 sekunder kvar. Men med facit i hand vi vara nöjda även om vi borde ha vunnit matchen. Men att få en poäng mot laget som tog silver i OS är bra. Den här poängen kan vara viktig i slutändan, säger Robban.

Närmast väntar ett dubbelmöte mot Belgien nu i november varefter Norge gör ett längre uppehåll.

- Allt ihop kommer att avgöras i juni då vi har dubbelmöte mot Makedonien, möter Island borta och Estland hemma. Som det ser ut nu är det vi, Island och Makedonien som slåss om de två EM-platserna. Som ny förbundskapten passade Robban på att testa en del nya spelare och bland annat fick Sverigebekantingen Vegard Samdahl chansen.

- Han skötte sig jättebra och gjorde bland annat sex mål mot Island. Många blev kanske överraskade över att han kom med i laget men han har varit duktig i Danmark och valdes i fjor till bäste mittnian i den danska ligan. Och det var ju han som tillsammans med Dawid Nilsson gjorde Skövde så bra för några år sedan, förklarar Robban.

Hur har mottagandet varit för dig i Norge?

- Helt perfekt. De har alla varit mycket positiva.

Hur är det att vara förbundskapten jämfört med att leda ett klubblag?

- Det är väldigt koncentrerat när vi spelar och sen är det en hel del uppföljning efter matcherna. Men det är samtidigt skönt att man inte håller på varje dag utan får lite ledigt.

När kommer du hem till Ystad?

-Jag ska faktiskt hem och se Ystadsderbyt på söndag.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons