Brösarp klara för femman i tränarens avskedsmatch

Det blev en dyster dag för de sydöstra lagen som kvalade till division 5 under lördagen. Tre av fyra lag fick se sig besegrade där Svenstorp hade tyngst och föll med sammanlagt 12-2 mot Linero. Gladare miner var det i Harlösa där Brösarp tog sig till femman i tränare Kenneth Kronbäcks avskedsföreställning.
Sydöst • Publicerad 21 oktober 2018

– Jag är nöjd med mina två år i klubben och det känns gött att ta upp laget en division. Jag var själv med och vann en division med Brösarp som spelare för 20 år sen, och det känns kul att kunna ta upp laget en division som tränare också, sa Kenneth Kronbäck.

Brösarp vann hemmamötet komfortabelt med 4-1, och hade alltså ett strålande utgångsläge. Kanske var förutsättningarna för bra, för under första halvlek var det inte mycket som stämde för gästerna. Harlösa dominerade och tog även ledningen. Hade de inte varit för Eddie Helgesson i målet hade siffrorna kunnat vara betydligt större. Hemmalaget tryckte på även i andra, men när Brösarps 1-1-mål kom hade Harlösa inte mer att ge.

– De var riktigt bra i dag och hade det inte varit för Eddie i målet så hade vi inte vunnit. Det var han som räddade oss i dag, sa Kronbäck.

Svenstorp hade ett omöjligt utgångsläge från hemmamötet mot Linero där det blev förlust med hela 6-0. Inte heller i returen hade Svenstorp någonting att sätta emot, utan det blev en ny brakförlust med 6-2 (2-2).

Öja hade ett desto bättre utgångsläge då laget vann borta med 1-0 mot FC Möllan. I returen var det dock gästerna som tog ledningen med 1-0, ett resultat som stod sig halvleken ut. 20 minuter in i andra kom även 2-0, och i det läget behövde Öja göra två mål. Det skulle dock inte bli fler mål i matchen.

Även Blentarp hade goda utsikter att ta sig vidare från kvalet. Visserligen blev det förlust i bortamötet mot Landora, men 2-3 gav ändå hopp inför returen. Men i hemmamötet ville det sig inte för Blentarp. Landora tog ledningen med 1-0 och behöll sen den ledningen matchen igenom.