Annons

Brynäs vände till seger mot svagt Frölunda

Brynäs fick en smakstart på SHL-säsongen. Gävlelaget vände 0–2 till seger med 4–2 mot Frölunda i Göteborg.
Ishockey • Publicerad 11 september 2021
Nicklas Danielsson pustar ut efter att ha gjort Brynäs första mål i upphämtningen som gav bortaseger mot Frölunda. Underläge med 0--2 blev seger med 4--2 för Gävlelaget.
Nicklas Danielsson pustar ut efter att ha gjort Brynäs första mål i upphämtningen som gav bortaseger mot Frölunda. Underläge med 0--2 blev seger med 4--2 för Gävlelaget.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Revansch. Det är vad både Frölunda och Brynäs är ute efter den här säsongen. Revansch på den egna, svaga prestationen förra spelåret.

Frölunda blev sjua i tabellen för andra året i rad, och därefter utklassat av Rögle i SM-kvartsfinalen.

Annons

Brynäs sjönk så lågt att man tvingades kvala för att hänga kvar i högsta serien. Äran räddades med 4–1 i matcher mot HV 71 i kvalet.

Viktig reducering

Nu började Frölunda bäst med en 2–0-ledning. Men Brynäs reducerade före första pausen. Nicklas Danielsson störtade fram och stötte in pucken, sedan Oscar Eklind erövrat den i sarghörnet. Ett viktigt mål.

– Då var vi inne i det igen, trots att vi haft en dålig start, säger Nicklas Danielsson själv.

Roger Rönnberg, tränare i Frölunda ser saken från andra hållet.

– Brynäs får det viktiga 1–2-målet i stället för att vi kan spela på, säger Rönnberg och tycker att målet kom för enkelt.

I andra perioden drog Frölunda snabbt på sig tre utvisningar. Under den tredje, som gällde för många spelare på isen, kvitterade en frispelad Greg Scott för Brynäs – som nu hade grepp om matchen. Linus Ölund gjorde 3--2, innan Adam Pettersson ökade till 4–2 inför ett passivt Frölunda.

Frölundas tränare tycker att hans lag stressade bort matchen.

– Vi tar några onödiga utvisningar. Framförallt den med sex man är oerhört onödig.

– Vi gör väldigt många fel i försvarsspelet, och Brynäs straffar oss hårt, konstaterar Roger Rönnberg.

"Lugn arbetsplats"

Ny tränare i Brynäs är finländaren Mikko Manner, som får lovord av rutinerade Nicklas Danielsson.

Annons

– Han har kommit med ett lugn och arbetar metodiskt framåt, säger Danielsson och beskriver dagens Brynäs som en "trygg, lugn arbetsplats" med jättebra stämning.

– Man ser att många har självförtroende. Vi vågar med spela med pucken, många tar ansvar därute, säger Nicklas Danielsson.

Mikko Manner själv var också nöjd, förstås.

– Det var en stor vinst för oss, säger finländaren.

– Tredje perioden var bara att kämpa hårt. VI fick inget anfallsspel, säger Mikko Manner.

Han berömmer också sin landsman målvakten Veini Vehviläinen, som gjorde viktiga räddningar.

Inte som väntat

Frölunda var en besvikelse.

– Det finns mycket att förbättra. Jag hade inte förväntat att vi skulle se ut så här, konstaterar tränaren Roger Rönnberg.

Återvändaren Ryan Lasch? Han fick en andrahands-assist, och drog på sig en av utvisningarna i andra perioden. Detta var ingen av Laschs bättre matcher i Frölunda.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons