Annons

Cajuste om missade PL-chansen: "Lite besviken"

Jens Cajuste hoppades in i det sista på en lösning som skulle ta honom vidare i karriären.
Den kom inte.
När transferfönstret slog igen var han kvar i Midtjylland – och inte i Premier League som han ville.
Fotboll • Publicerad 3 september 2021
Jens Cajuste, mittfältstalangen som med stor sannolikhet får chansen från start mot Uzbekistan på söndag.
Jens Cajuste, mittfältstalangen som med stor sannolikhet får chansen från start mot Uzbekistan på söndag.Foto: Henrik Montgomery/TT

Cajuste slog igenom på allvar i danska ligan förra säsongen. Det gav inte bara en plats i landslaget och i sommarens EM-slutspel. Ett flertal klubbar fick upp ögonen för den högreste, fysiskt starke centrale mittfältaren.

Cajuste, 22, gjorde klart för Midtjylland att han ville lämna. Klubbledningen ville ha rejält betalt för talangen. Till slut var varken Brentford eller Rennes i franska ligan beredda att slanta upp de summor som danskarna krävde.

Annons

– Man blir lite besviken. Jag känner att jag är redo att ta nästa steg. Men så här är det i fotbollen, det är bara att acceptera och försöka göra det bästa av situationen, säger Cajuste.

I klubbens frysbox

Det är att få spela igen. Sedan han återkom till Midtjylland efter EM har han inte spelat alls. I väntan på att hans framtid avgjordes hamnade mittfältare i klubbens frysbox.

– Det är klart att formen påverkats lite, men jag har tränat på bra under sommaren och kört hårt.

Så pass att förbundskaptenen Janne Andersson inte tvekade att satsa på Cajuste under de sista 25 minuterna i VM-kvalsuccén mot Spanien.

– Jättekul, det kändes bra. Jag kunde bidra, säger Cajuste om inhoppet som ersättare för Albin Ekdal.

Han tror inte att det blir några problem att spela vidare i Midtjylland.

– Jag är inte den förste det här händer och inte den siste heller. Nu har jag fokus här och när jag kommer tillbaka ska jag att hjälpa klubben med allt jag kan.

"Enorma framsteg"

Landslagets assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren är belåten med Cajustes utveckling sedan mittfältaren debuterade mot Danmark i november.

– Jag har fått förmånen att jobba med Jens under några samlingar. Jag tycker att han gjort enorma framsteg och tagit till sig vår spelidé på ett bra sätt, precis som många andra av våra nya spelare har gjort.

– Vi försöker hjälpa honom så mycket som möjligt. Jens är också frågvis och vill veta saker. Det är också glädjande som tränare när spelarna är nyfikna och ställer frågor. Vi haft ett gott samarbete så här långt, säger Wettergren.

Annons

Cajuste bildar förmodligen innermittfält med Mattias Svanberg mot Uzbekistan i söndagens landskamp på Friends arena.

– Varje match är en bra chans att visa upp sig, men det är samma sak på med varje träning. Jag kommer att ha samma målsättning som inför varje match, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons