Annons

Carl-Johan ersätter Marcus Ahlm

IFK Ystad har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa handbollssäsong.Lugis starke mittsexa Carl-Johan Andersson, 24, har värvats för att ersätta Marcus Ahlm.
Sport • Publicerad 4 maj 2003

- Vi är helt olika spelartyper, Marcus och jag. Han är stor och stark, medan jag förhoppningsvis har lite andra kvaliteter som laget kan få nytta av, säger Carl-Johan, som under helgen visades runt i Ystad av sina nya lagkamraterna Linus Nilsson och Mathias Jakobic. Han har skrivit på ett treårskontrakt med IFK Ystad och kommer inom kort att bosätta sig i Ystad. Carl-Johan kommer att kombinera sitt handbollsspel med studier i hemstaden Lund. Som 15-åring lämnade han Lundagård och har sedan dess representerat Lugi. Calle var en av landets främsta juniorspelare och blev Europamästare på 90-talet tillsammans med bland annat Ystadsspelarna Mattias Andersson och Sebastian Seifert. Han var även med i det svenska lag som tog silver vid ungdoms-VM i Qatar. Medan IFK Ystad åkt ut i kvartsfinalen i de tre senaste SM-slutspelen har Carl-Johan Andersson haft desto större framgångar i Lugi. Trots sämre placeringar i grundserien har Lugi tagit sig till semifinal vid två tillfällen och så sent som i fjor var Carl-Johan Andersson en av de Lugispelare som släckte IFK Ystads slutspelshopp. Han storspelade i försvaret när Lugi vann den avgörande matchen i Österporthallen. Carl-Johan Andersson är som många andra lite förvånad över de uteblivna slutspelsframgångarna för IFK Ystad. - Ja, det är klart att jag är. IFK Ystad har många duktiga spelare och en skicklig tränare, man kan tycka att laget borde gått ännu längre i slutspelen, säger Carl-Johan, som inte tvekade när Ystadslaget hörde av sig med en förfrågan. - Laget har tunga skyttar i Krzystof Fatalski och Kaupo Palmar och snabba spelare på kanterna. Jag tror vi blir farliga nästa säsong. Det IFK Ystad saknat de senaste åren är en riktig pådrivare på planen. En sådan har man fått i Carl-Johan Andersson. Få andra spelare i elitserien visar upp ett lika stort engagemang på handbollsplanen som Carl-Johan. Han skriker och manar på sina medspelare, något som verkligen kan behövas i "tysta IFK". - Det stämmer nog att IFK Ystad har saknat lite aggressivitet och jävlar anamma. Mitt spelsätt bygger på mycket vilja, så på det planet hoppas jag kunna tillföra något. Blir det betungande att ersätta Marcus Ahlm? - Marcus har haft en tung säsong och varit skadad en hel del. Men annars är han en riktigt duktig spelare, helt klart landslagsmässig. Jag är väl lite snabbare än Marcus och en större pådrivare, avslutar Carl-Johan Andersson.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons