Annons

Caroline från Sövestad nominerad vid Skånsk Idrottsgala

Svenska damlandslagets målvakt Caroline Jönsson växte upp i ett litet samhälle och fick sin fotbollsfostran i Sövestads IF.Nu är hon nominerad till Skånsk Idrottsgala i klassen "Bästa kvinnliga förebild för barn och ungdomar".
Sport • Publicerad 12 november 2002

-Ledare och lärare betyder mer för barn och ungdomar än de kanske själva är medvetna om. Det finns många situationer som kan prägla en i hela livet - så har det i alla fall varit med mig. Själv har jag haft tur, mina lärare och ledare har varit mycket duktiga. Vilka föredömen hade du själv som barn? -På den tiden kände man inte till några kvinnliga landslagsspelare i fotboll, det mediala intresset var inte alls lika stort som nu. Förebilderna för mig var de vuxna i närmiljön, föräldrarna, fotbollsledarna och lärarna. Lena, Gunnel, Siv-Inger, ja, det finns många som man såg upp till på den tiden. Caroline Jönsson är sedan flera år tillbaks mer eller mindre fast anställd i såväl det svenska landslaget som i Malmö FF:s allsvenska lag. Utanför planen har hon gjort sig känd som en sprallig och omtyckt tjej, alltid med glimten i ögat. Men när YA ringde upp och bad henne kommentera nomineringen till Skånsk Idrottsgala hade hon först ingen koll på vad hon vad det handlade om. -I de papper jag fått från förbundet stod det bara att jag var nominerad i klassen 6 B. Kan du tala om vad det är för en klass? Bästa kvinnliga förebild för barn och ungdomar. -Oj, då, det är nog en av de roligaste nomineringarna. Att vara ett bra föredöme är oerhört viktigt. Det är en sak att bli uppskattad för vad man gör på fotbollsplanen, men för mig är det viktigt att folk tycker att man gör ett bra jobb även vid sidan av. Varför blev du nominerad? -Det kan ha med att göra att jag ganska ofta varit ute på skolor och i idrottsklubbar det här året. Jag gillar att vara ute bland barn och ungdomar och säger helst inte nej om en skola ringer upp och vill att jag ska komma på besök. Det är kul att höra hur snacket går bland ungdomar och vad de tycker i olika ämnen, Caroline Jönsson siktar på att vakta det svenska VM-målet nästa år och har ytterligare en stor målsättning. -Att vinna SM-guld. Det börjar bli lite tjatigt att komma tvåa efter Umeå... Ytterligare tre sydöstskånska idrottsmän och klubbar har nominerats till Skånsk Idrottsgala 20 november. Nämligen Marcus Ahlm, IFK Ystad (bästa prestation på den manliga sidan), Hammenhögs IF (bästa flickverksamhet) samt BTK Ajax (bästa barn och ungdomsverksamhet).

Tommy Nilsson tommy.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons