Annons

Klopp efter chockförlusten: "Inte vår match"

Sist de möttes blev det förkrossande 9–0-seger på Anfield.
Men när Liverpool gästade bottenlaget Bournemouth under lördagen slutade det med förlust, 0–1.
– Det var inte vår match, säger Jürgen Klopp till engelska medier.
Fotboll • Publicerad 11 mars 2023
Bournemouth besegrade Liverpool.
Bournemouth besegrade Liverpool.Foto: Kieran Cleeves/AP/TT

Liverpool har tagit ett par storsegrar den här säsongen i Premier League-fotbollen. I höstas vann de med 9–0 mot Bournemouth – och så sent som för knappt en vecka sedan körde de över ärkerivalen Manchester United med 7–0.

Men nu åkte man på en chockförlust.

Annons

För när storklubben gästade Bournemouth på Vitality Stadium slutade matchen 1–0 – till hemmalaget. Bournemouth tog ledningen i första halvleken genom 26-årige Philip Billing. Liverpool forcerade sedan för ett kvitteringsmål men lyckades inte spräcka nollan.

Klopp: "Inte vår match"

I den andra halvleken fick bortalaget en jättechans att kvittera från straffpunkten. Men Mohamed Salah stod för en horribel träff och missade målet helt. Därefter stod Bournemouth emot och tog en skrällartad seger – samtidigt som Liverpool tappar tre värdefulla poäng i jakten på en Champions League-plats.

– Vad ska jag säga? Det var inte vår match. Vi satte bollen i fel ögonblick och fick inte i gång passningsspelet. Vi fick en straff som vi missade och efter det blev vi stressade och skapade inte tillräckligt, säger Jürgen Klopp till engelska medier.

Sista Champions League-platsen har Tottenham som besegrade Nottingham Forest med 3–1 efter två mål av Harry Kane. "Spurs" har fem poäng ner till Liverpool och en match mer spelad.

Haaland hjälte

Graham Potter verkar ha fått ordning på sitt lag. Chelsea tog en tämligen enkel seger med 3–1 borta mot Leicester.

I lördagens sista match var Manchester City illa ute borta mot Crystal Palace. Tabelltvåan fick vänta till den 75:e minuten för att spräcka nollan. Och som så många gånger förr den här säsongen klev Erling Braut Haaland fram. Den norske anfallaren var säker från straffpunkten och ordnade tre poäng åt sitt lag. Matchen slutade 1–0 och City sätter i och med segern press på serieledaren Arsenal. Det skiljer två poäng mellan lagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons