Annons

Dags för årets YA-cup i bowling

Lördag-söndag är det dags för årets upplaga av Ystads Allehanda Cup i bowling. Många minns säkert cupens högtidsstunder på 70- och 80-talen, då det spelades YA-cupbowling under en hel vecka.
Sport • Publicerad 31 januari 2002

Tyvärr har deltagarantalet minskat under senare år, men i fjor blev det en liten ökning och i år har man lika många startande som i fjor, 72 spelare, huvudsak från Ystad och Österlenklubbarna. Årets tävling har också den största prischecken någonsin till segraren som erhåller 5000 kronor, bara det borde locka en del bowlare från västra delen av distriktet tycker man. - Vi har fått ett riktigt bra stöd av ett antal sponsorer, säger Sven Nilsson, ordförande i Ystads Bowling Klubbars Förening. Därför har vi på nytt kunnat öka första priset i årets tävling. På sitt vis är det bra att hålla samma deltagarantal som i fjor, men optimist som man är så trodde man väl på något fler anmälda i år då Söderkulla fick sin tävling flyttad en vecka framåt i tiden. - Både Tomelilla och Simrishamn ställer upp med stort intresse, men kanske Ystad borde kunnat samla några spelare till. Bra respons också från Trelleborg, summerar Sven vidare. Tydligen skall man locka med mer för att bowlare från typ Malmö-Helsingborg ska komma, men kanske är det också så att avståndet är lite för långt för att köra två dagar på raken. Under något år provade man en variant att spela allt under en dag, men då vissa spelare kunde få sju matcher blev för mycket. Tävlingen startar på lördagen klockan 9 med inledande omgångar och från klockan 10 på söndagen är det åttondelsfinalen. Klockan 13 spelas finalen och titelförsvarare är Marie Karlsson, SBC Malmö som i fjor verkligen imponerade med starkt spel båda dagarna. Favorit blir hon kanske inte, men det är heller inte uteslutet att hon finns med i finalfältet. Bland de 72 deltagarna återfinns bland annat Martin Paulsson, Kulladal (Maries sambo och finalist i fjor). Han blir en av favoriterna, men naturligtvis också tidigare segrare på senare år, Thomas Herrström, Kulladal och Mattias Persson, Tomelilla BK tillhör favoriterna. - Jag har inte varit med på några år, säger Mattias, men nu ska det åter bli roligt att tampas med konkurrenterna. Vi får se hur det går, men målen sätts alltid högt och hoppas man når ända fram. Tuffa motståndare för de här blir framförallt Per Håkansson, Tomelilla BK med ett snitt på 218 i år, samt hemmaspelarna från YIF där Thomas Mårtensson är största hotet, men som aldrig vunnit cupen samt Kenneth Dahlström och Kurt Söderlund. Ett varningens finger även för Andreas Persson, TBK, som är en otrolig talang, men som i huvudsak inte spelat bowling denna säsong.

Tommy Nilsson tommy.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons