Dahlin tvåmålshjälte – bröt förlustsvit

Buffalo hade inte vunnit på sju matcher. Då klev Rasmus Dahlin fram och sköt två mål – och Buffalospelarna fick äntligen jubla igen.
Ishockey • Publicerad 15 december 2021
Buffalos Rasmus Dahlin (till vänster) firar ett av sina mål mot Winnipeg i natt.Foto: Fred Greenslage/AP/TT

Den 21-årige backen hade före nattens NHL-match mot Winnipeg satt måttliga tre puckar den här säsongen, men på bara en dryg halvtimma fördubblade han nästan den prestationen.

– Dahlin är en grym spelare, slår Buffalos tränare Don Granato fast efter matchen.

– Hans framtid blev tydlig ikväll. Det var en syn som visade hans framtid och hans kapacitet och det var roligt att se, säger tränaren enligt nhl.com.

Två assist av Olofsson

Dahlin inledde målskyttet sju minuter in i matchen med att hårt handledsskott i powerplay. Lagen följdes sedan åt till 2–2, då Dahlin med bara några sekunder kvar av den andra perioden fick en pass från lagkamraten Victor Olofsson och sköt 3–2 från blå linjen.

– Att starta tredje perioden i ledning, det var stort, säger Dahlin.

– Det var skönt att få det där målet. I tredje perioden gick vi bara ut och kämpade och spelade tajt defensivt. Det var bra, sammanfattar han.

Olofsson spelade fram även till 4–2 i mitten av den tredje perioden och det blev slutresultatet.

Bidragande till den efterlängtade vinsten var också målvakten Ukko-Pekka Luukkonen, som räddade 34 puckar.

– Han är otrolig, säger Dahlin om Luukonen.

– När vi verkligen behöver honom gör han sådana där galna räddningar.

Mål av Hedman

Andra svenska målskyttar i NHL var Tampas Bays backstjärna Victor Hedman och Los Angeles Viktor Arvidsson, som båda stod för var sitt mål när lagen möttes i natt. Tampa vann med 3–2 och har nu vunnit sex av de senaste sju matcherna.

Philadelphias Oskar Lindblom börjar också få fart på sitt målskytte, efter en lång måltorka. 25-åringen gjorde säsongens andra mål när Philadelphia vann över New Jersey med 6–1.