Annons

Derbyna duggar tätt i trean

Sydöstderby i Ystad och svåra hemmamatcher för såväl Sjöbo som Tomelilla – där har ni vårens sista omgång i trean i ett nötskal.
Sport • Publicerad 20 juni 2006

Vårens elfte och sista spelomgång i trean avgörs med fyra matcher i kväll och två i morgon.

Det största intresset knyts till kvällens sydöstderby i Ystad där Brantevik kommer på besök.

Annons

Ystads IF– Branteviks IF, Ystads idrottsplats i kväll klockan 19.

Vårens sista derby går på Ystads idrottsplats där YIF och Brantevik drabbar samman. Ett hett derby inte minst med tanke på att många spelare i Brantevik har ett förflutet i Ystad. Så sent som inför den här säsongen tog exempelvis såväl Johan Wall som And-reas Lönnborn steget över till Österlengänget.

Lite överraskande har det gått bäst för YIF som tagit för sig rejält under den nye tränaren Stefan Christofferssons ledning. Allt tyder på att det kan bli en både sevärd och spännande match där YIF dock kommer till spel lite stukade efter lördagens förlust med 4– 2 borta mot Kulladal. Brantevik däremot lyckades bryta den negativa trenden och derbybesegrade Sjöbo. Ska det månne bli andra raka derbytriumfen för Brantevik i kväll? I så fall passerar man YIF i tabellen.

Tomelilla IF– Kulladals FF, Onslunda idrottsplats i kväll klockan 19.

För tredje matchen i rad väntar sydöstskånskt motstånd för Kulladal som hittills varit ofint nog med att lugga såväl Sjöbo på bortaplan och YIF hemma. Ska det bli tredje vinsten i rad för det toppkrigande Malmölaget eller kan Tomelilla sätta käppar i hjulet?

Tomelilla är definitivt inte chanslöst då det som bekant blev en poäng borta mot serieledande Limhamn i söndags och att få avsluta med en seger inför sommaruppehållet hade onekligen smakat fågel.

På tal om fåglar – som vi tidigare berättat har kråkorna bildligt talat jagat bort Tomelilla från deras normala hemmaarena och i stället spelas matchen (obs, redan i kväll) i Onslunda…

Sjöbo IF– FBK Balkan, Sjöbo idrottsplats i morgon klockan 19.

Sjöbo har inte tagit poäng på de senaste fyra matcherna och är således i skriande behov att fylla på förrådet.

Och trots att svåra Balkan står för motståndet tycker vi utsikterna att Sjöbo lyckas förbättra sin situation är goda – detta med den strålande matchupptakten senast i Brantevik i färskt minne. Sjöbo spelar en lysande fotboll i sina bästa stunder och skulle färsingarna få tidig utdelning på sina chanser kan det mycket väl bli tre friska poäng. I dag: Näset/Höllviken– Åhus Horna, Stavsten/Ymor– Nike, Tomelilla– Kulladal, Ystads IF– Brantevik (alla klockan 19).

Torsdag: Limhamn– Toll-arp, Sjöbo– Balkan, (alla klockan 19). Jan Andersson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons