Annons

Det är över nu…

Han har varit nere för räkning ett par gånger tidigare och rest sig igen men den här gången väljer Ola Severin att bli liggande.En av sydöstra Skånes främsta fotbollsspelare genom tiderna har deklarerat att karriären är över.
Sport • Publicerad 5 juli 2006
Ola Severins karriär som fotbollsspelare är över. Skadan i förra veckans seriematch, med benbrott på tre ställen som följd, gör att det nu definitivt är slutspelat.. Arkivbild: Jan Andersson
Ola Severins karriär som fotbollsspelare är över. Skadan i förra veckans seriematch, med benbrott på tre ställen som följd, gör att det nu definitivt är slutspelat.. Arkivbild: Jan AnderssonFoto: 

– Ja, som det känns nu är det färdigspelat på den här nivån. Det blir inget mer spel i Rydsgård. Ska jag ägna mig åt fotboll i framtiden får det i så fall vara i form av uppvisnings- eller jippomatcher, säger Ola.

Det var i seriematchen mot Östra Torp i början av förra veckan som oturen var framme. I en närkamp med en motståndare skadade sig Ola så illa att han fick tre benbrott.

Annons

– Det är inte lönt att gå och älta och vara bitter. Gjort är gjort men visst är det förargligt.

Det råder delade meningar om det var en olyckshändelse eller vårdslöst spel som föregick skadan. Spelaren som var inblandad i situationen såg, enligt uppgift, det hela som en regelrätt närkam medan Ola Severin har en lite annorlunda syn på saken.

– Deras spelare gick hårt in i närkampen. Jag kände att jag inte skulle hinna fram riktigt i tid så jag höll medvetet igen. Men han penslade först bollen och sedan mitt högerben också. Det bröts på tre ställen.

Olas skenben gick av en decimeter ovanför ankeln. Kraften i detta brott gjorde att skenbenet i sin tur knäckte vadbenet på två ställen. Med en skena som stöd det första dygnet kom Ola till Lund dagen efter och opererades.

Så nu sitter han hemma i Rydsgård med en lång titanskruv från knät ner till ankeln och ytterligare två stödskruvar.

– Det här hände första dagen på semestern så det var verkligen dåligt tajmat. Det kommer att ta tre månader innan det är läkt.

Ola Severin är utan tvekan en av de största fotbollsprofilerna genom tiderna i vår region. Efter sex A-lagssäsonger i Rydsgårds AIF värvades han till allsvenska Trelleborgs FF inför hösten 1989 och i TFF-tröjan fick han uppleva sådant som de flesta bara drömmer om.

Höjdpunkterna är fjärdeplatsen i allsvenskan 1993 och Uefacupäventyret som följde våren därpå med matcher mot storheter som Blackburn och Lazio. TFF slog ut Blackburn och var ytterst nära att fälla även Lazio.

– Jag var inte med i 0– 0-matchen hemma men var med i matchen i Rom. De gjorde 1– 0 i den sjunde eller åttonde övertidsminuten, minns Ola, men är snabb att tillägga att han har övervägande positiva minnen från alla de lag han figurerat i.

Även om en lång karriär som spelare är över nu så är det sista kapitlet i fotbollssagan om Ola Severin ännu inte skrivet.

Annons

– Nej, för tusan. Självklart kommer jag att fortsätta som tränare i Rydsgård även om jag inte kan vara med på planen längre.

Fredrik Sörensson

a Olas karriär

1984-89 Rydsgård

1989-95 Trelleborgs FF

1996-2003 Ystads IF

2004-2006 Rydsgård

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons