Annons

Det lutar åt Tyskland – och Spanien!

Det har spekulerats i om IFK Ystads Fredrik Petersen kommer att hamna i Tyskland eller Spanien efter den här säsongen.Svaret kan bli – båda!
Sport • Publicerad 26 januari 2006
Fredrik Petersen skriver troligtvis på för Flensburg inom kort men hamnar kanske trots det i Spanien till att börja med.Arkivbild: Sprisse Nilsson
Fredrik Petersen skriver troligtvis på för Flensburg inom kort men hamnar kanske trots det i Spanien till att börja med.Arkivbild: Sprisse NilssonFoto: 

Skytteligaledaren Fredrik Petersen kommer inte att spela kvar i IFK Ystad efter innevarande säsong. När kontraktet går ut i vår den 30 april är det morsning och good bye, såvida inte IFK når SM-finalen i Göteborg den 6 maj förstås.

Däremot är klubbadressen ännu oklar. Fredrik ligger för närvarande i förhandlingar med Bundesligaklubben Flensburg-Handewitt men betonar själv att ingenting är klart än, även om vissa rykten gjort gällande att så är fallet.

Annons

– Inom ett par veckor ska det förhoppningsvis vara löst. Jag vill helst spela kvar i IFK säsongen ut men jag kan inte garantera att det blir så. Jag och Flensburgs representanter tittar på en del olika lösningar, berättar Fredrik.

Fredrik ser Flensburg och Bundesliga som en perfekt miljö att fortsätta sin handbollskarriär i men är ändå lite skeptisk till att spela för den nordtyska klubben redan nästa säsong.

– De har sagt att de ser mig som en ersättare till Lars Christiansen men så länge han är kvar i klubben vill jag inte dit. Då skulle jag förmodligen inte få spela så mycket. Men vad jag förstått så ska nästa säsong vara Lars sista i Flensburg.

Mycket talar därför för att Fredrik skriver på kontraktet för Flensburg men blir utlånad direkt till en annan klubb så länge Lars Christiansen är kvar.

– Det har varit tal om två olika spanska toppklubbar och det tycker jag verkar vara ett bra alternativ. Först Spanien och därefter Flensburg, säger Fredrik Petersen.

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons