Annons

Division 6: Heroiskt Borrby IF föll till slut

Fotboll, division 6 • Publicerad 26 augusti 2018
Foto: Vegard Wivestad, Grøtt

Kivik-Vanstad 3-3 (1-0)

Det var svängigt och jämnt i slaget om fjärdeplatsen mellan Kivik och Vanstad. Hemmalaget inledde bästa och ledde med 2-0 en bit in i andra. Vanstad skulle sen svara för en imponerande vändning och tog ledningen med 3-2. Ett sent kvitteringsmål från hemmalaget gjorde att lagen fick dela på poängen.

Annons

- Det var en jämn match där Vanstad var närmast att ta tre poäng. Det såg bra ut fram till 2-0, men sen blev vi lite långa i laget. Jag vill plussa för hela kollektivet, för det var imponerande att vi lyckades få till en kvittering trots att vi tappat en 2-0-ledning, sa Kiviks tränare Stefan Pettersson.

Borrby-Skurup 0-3 (0-0)

Borrby gjorde en heroisk försvarsinsats hemma mot Skurup och höll nollan i 75 minuter mot serieledarna. Fram tills dess hade gästerna skapat flera farliga lägen, men hemmalagets målvakt Joel Lasson var omutlig och stod för flera fina parader. Men till slut fick Borrbymålvakten kapitulera, och när sen hemmalaget gick framåt kom 2-0 och 3-0 av bara farten.

- Vi gjorde en jäkla bra kämparinsats i dag. Vi saknade ett halvt lag och hade 14- och 15-åringar på plan. Alla ska ha beröm för sina insats i dag, men Joel Lasson förtjänar lite extra, sa Borrbys tränare Lars Blixt.

Sövde-Lövestad 0-0

- Det var nog den bästa fotbollen vi spelat i år, sa Sövdetränaren Mikael Roos efter att hans lag spelat 0-0 mot Lövestad.

På förhand var det inte upplagt för någon målfest då båda lagen är några av de målsnålaste i serien. När chanserna väl dök upp så var det oftast Sövde som stod för dem. Dock saknades den sista skärpan och det blev symptomatiskt nog inga mål.

- Det var nog ett ganska rättvist resultat. Men känslan var att vi skapade lite fler chanser. Synd bara att vi inte fick hål på dem. Det var kul att se att vi orkade hela matchen. Vi var 16 spelare för första gången och det märktes, sa Roos.

Gröstorp-Brösarp 1-2 (1-2)

- Jag är inte riktigt nöjd. Ett kryss skulle vi fått med oss i alla fall, sa Gröstorpstränaren Victor Klang efter att hans lag förlorat mot Brösarp med 2-1.

Annons

Publiken som tagit sig till Impevallen bjöds på en underhållande inledande kvart. Brösarp tog tidigt ledningen med 1-0, men bara minuten senare kvitterade Gröstorp. Förgäves. Några minuter senare kom 2-1 till gästerna. Efter chocköppningen lugnade spelet ner sig. Hemmalaget inledde en  jakt på en kvittering, men jakten blev fruktlös.

- Det märktes att vi inte spelat på ett tag. Vi bjöd på lite för enkla mål, sa Victor Klang som gav extra beröm till Emil Löfvall.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons