Annons

Djurgården kvar i allsvenskan

Två mål skulle ta matchen till förlängning. Det fixade Djurgården. Sedan ordnade Mattias Jonson en plats i allsvenskan när han satte 3–0.
Sport • Publicerad 8 november 2009
Mattias Jonson drar en suck av lättnad efter slutsignalen. Bild: Scanpix
Mattias Jonson drar en suck av lättnad efter slutsignalen. Bild: ScanpixFoto: 

Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz hade ett klart budskap till spelarna inför den avgörande kvalmatchen &tstr; pressa högt, ta många avslut och håll ihop laget. Assyriska skulle malas ner på Stockholms stadion.

Precis så blev det.

Annons

Djurgården, som förlorade den första matchen mot Assyriska med 0&tstr;2, satte full fart direkt. Efter en kvart spelad hittade Prince Ikpe Ekong och Mikael Dahlberg varandra men Ekongs avslut räddades av målvakten Oscar Berglund.

Ekong var framme flera gånger, lika så Dahlberg, Mattias Jonson, Patrik Haginge, Christer Youssef.

Assyriska stack upp två gånger, Dennis Östlundh och Xhevdet Liumnica, men utan någon större skärpa.

I stället var Djurgårdens press enorm – men 0–0 var det i halvtid.

Sju minuter in i andra kom belöningen.

Patrik Haginge och Mattias Jonson var delaktiga i en misslyckad frisparksvariant &tstr; till slut hamnade bollen hos vänsterbacken Jan Tauer som tryckte in 1–0 med kraft bakom Berglund.

Publiken exploderade. Tauer fick glädjerus och målet höjde Djurgården.

Åtta minuter senare var det dags igen.

Hrvoje Milic tog sig förbi på vänsterkanten, hittade in till Christer Youssef som placerade in 2–0 vid den första stolpen.

Målet innebar förlängning – och även där var Djurgården överlägset, men det var först i den 116:e minuten som Mattias Jonson nickade Djurgården kvar i allsvenskan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons