Annons

Dödsfall på VM-arena utreds

Ytterligare ett dödsfall i samband med fotbolls-VM i Qatar har bekräftats. Arrangörerna av mästerskapet tillsätter en utredning.
Fotboll • Publicerad 14 december 2022
Lusail-stadion i Doha, Qatar. Arkivbild.
Lusail-stadion i Doha, Qatar. Arkivbild.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Arrangörerna av fotbolls-VM i Qatar tillsätter en utredning efter att en säkerhetsvakt dött efter ett fall i samband med kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna i fredags.

I ett uttalande säger den qatariska organisationen att den 24-åriga mannen från Kenya arbetade på Lusail-stadion in på småtimmarna efter kvartsfinalen och föll olyckligt från en höjd.

Annons

"Arenans medicinska team var på plats omedelbart och inledde vårdinsatsen innan han fördes till sjukhus där han placerades på intensivvårdsavdelningen. Vi måste tyvärr meddela att trots läkarnas insatser så avled han tisdag 13 december."

Enligt arrangörerna påbörjas utredningen för att kartlägga händelseförloppet.

Dödsfallet är tyvärr inte det enda sedan VM-turneringen inleddes. En filippinsk man avled förra veckan efter att ha trillat i samband med arbete vid Saudiarabiens VM-anläggning i Doha.

Amerikanske journalisten Grant Wahls död har också uppmärksammats. Han avled av ett brustet blodkärl i hjärtat under kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna.

Även qatariske fotografen Khalid al-Misslam avled i samband med sitt VM-uppdrag för AI Kass TV.

Internationella sportjournalistförbundet AIPS skriver också att tv-bolagets tekniske chef, Roger Pearce, avled i Qatar i slutet av november i samband med arbetet kring VM.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons