Annons

Doldis tar ledning i stortävling

Amerikanen Chad Ramey, rankad 225 i världen, stod för en dröminledning i debuten i Florida. Med åtta slag under par är den 30-årige nyblivne pappan i ledningen i stortävlingen Players Championship i golf.
Gold • Publicerad 10 mars 2023
Chad Ramey slår ut på 15:e hålet.
Chad Ramey slår ut på 15:e hålet.Foto: Eric Gay/AP/TT

Chad Ramey kunde knappast ha fått en bättre debut på TPC Sawgrass i Ponte Vedra Beach i Florida. 30-åringen, med en PGA-tourseger i bagaget från i mars i fjol, gick första rundan på 64 slag – bättre än alla andra som hann spela färdigt innan mörkret lade sig över banan och tävlingen fick pausas.

Den bogeyfria rundan innehöll åtta birdies.

Annons

– Jag kanske fick det att se enkelt ut men det var inte lätt. Det var skoj, att första gången slå ett sådant här resultat på en sådan ikonisk bana som den här. Man kan inte begära mera, säger han efter rundan.

Ramey blev pappa förra veckan, vilket kanske gav honom fördelar i spelet.

– Självklart så är golf mycket mindre viktigt nu, och man vet aldrig, kanske var det därför jag spelade bättre i dag.

Ramey har ledningen med ett slag över landsmannen Collin Morikawa. David Lingmerth är bäste svensk på par och delad 49:e plats.

Alex Norén hann inte spela klart sin runda men låg på plus fyra med två hål kvar när spelet pausades för kvällen.

Rättad version: Nu med rätt år för när Chad Ramey vann på PGA-touren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons