Annons

Dramatiskt läge för Spjutstorp

Spjutstorp var inte långt ifrån att hemmabesegra division 4-laget IFK Osby i den inledande kvalmatchen om en plats i fyran nästa säsong. Redan efter knappt 20 minuter fixade Marcus Eriksson till ledningen med 1-0, men gästerna kunde fixa kvitteringen till 1-1 när drygt 20 minuter återstod.
Sydöst • Publicerad 13 oktober 2019
Spjutstorps IF fick med sig oavgjort i den första kvalmatchen mot Osby.
Spjutstorps IF fick med sig oavgjort i den första kvalmatchen mot Osby.Foto: Patrik Renmark

– Det blev en jämn tillställning där den inledande halvleken huvudsakligen bestod av ställningskrig. Efter paus öppnade spelet upp sig och under gästernas starkaste period kom kvitteringen. Vi reste oss dock mentalt och under de avslutande 20 minuterna hade vi två bollar i ribban, berättade Spjutstorps spelande tränare Martin Ingelsson.

De inledande 45 minuterna blev tämligen chansfattiga, förutom hemmamålet, på den oerhört tungsprungna planen. Det kände som att båda lagen ville spara på krafterna inför andra halvlek. De avslutande 45 minuterna fick också en helt annan karaktär. Spelat öppnade upp sig och gästerna fick till en stark period då också 1-1-målet föll.

Annons

– Vi kom in i period när vi gick ner oss i såväl försvars- som anfallsspel och det utnyttjade IFK Osby. Men efter kvitteringen var det vi som dominerade och vid två tillfällen var vi ytterst nära ett segermål. Å andra sidan räddade vår målvakt, Robin Carlén, oss från en förlust i slutskedet då han svarade för en suverän trippelräddning, berättade Martin Ingelsson som berömde nämnde Carlén och slitvargen André Larsson.

Spjutstorp- IFK Osby 1-1 (1-0)

Kval till division 5

Yngsjö-Gröstorp 3-2 (2-0)

Gröstorp krönte en osannolikt bra säsong genom att bli klara för division fem. Och det gjorde de såklart på ett osannolikt sätt. Gästerna hade ett 2-1-resultat att gå på från första mötet. Men borta hamnade Gröstorp i en prekär situation.

- Vi fick en jäkla dålig start när de gjorde mål redan efter en halv minut. Sen var vi nervösa och de gick upp till 3-0 i andra. Men vi gjorde en fantastisk andra halvlek och reducerade först på straff. När det återstod tre-fyra minuter kvar skickade vi in ett inlägg som seglade in i bortre hörnet, sa Gröstorps tränare Victor Klang, som efter matchen inte ville lyfta fram någon enskild spelare.

- Inte efter en sån här match. Alla 16 spelare ska hyllas, och alla supportrar som kom hit ska också hyllas. Deras stöd betydde mycket för oss.

FC Möllan-Esperöd 0-0

Annons

Utsikterna för att nå division 5 såg ljusa ut för Esperöd efter 1-1 i första mötet. Men ett mål borta i returen var ett måste. Då stängde FC Möllan igen butiken och satte stopp för ESK:s drömmar om avancemang.

- Sett över två matcher tycker jag att vi var det bättre laget. Men de var ett väldigt rutinerat lag som backade hem och tog bort alla bollar som kom in i straffområdet, sa Esperöds tränare Emil Persson.

Det så lovande ut för Esperöd i första halvlek där laget tryckte på och skapade flera farliga lägen. I andra halvlek blev gästerna allt mer desperata, men bollen ville inte in.

- Det känns såklart surt just nu. Men jag tycker att vi gjorde ett bra kval. De var mer rutinerade. Vi har ett ungt lag som inte vana vid denna situationen, sa Persson.

Öja-Korpen Malmö 2-3 (1-1)

Öja hade ett 3-0-resultat att gå på från bortamötet. Men trots det blev det nervöst för hemmalaget. Till slut kunde ändå Öja FF ro hem avancemanget via en 2-3-förlust.

- Det satt hårt inne, sa Öjas tränare Pär Håkansson.

Det var en jämn första halvlek som slutade 1-1 efter att hemmalaget tagit ledningen. I andra halvlek  satte Korpen Malmö 2-1, och det började bli nervöst i Öja. Men i 85:e minuten kunde Ingemar Pettersson sätta förlösande 2-2. Då spelade det mindre roll att Korpen satte 3-2 några minuter senare.

- Det här var vi värda efter den säsongen vi gjort. Det var rakt igenom en laginsats, där alla kämpade för varandra. Precis som det har sett ut i de senaste matcherna, sa Pär Håkansson.

Annons

Kval till division 6

Kivik-Spanska Akademin 2-2 (1-1)

Det har varit en lång och kämpig säsong för Kivik. Men nu kan laget äntligen andas ut. Under lördagen blev nämligen division 6-kontraktet räddat efter att laget spelat 2-2 mot Spanska Akademin (totalt 5-3).

- Nu känns det väldigt skönt. Det har varit en tuff säsong där vi haft lite problem att få ihop folk. Nu hoppas vi att detta kan bli en nytändning för klubben, sa Kiviks tränare Stefan Pettersson.

Det var gästerna som tog ledningen i en jämn första halvlek. Men pulsen hann aldrig öka för hemmalaget innan Brandon Lindkvist kvitterat. I andra satte Brandon även 2-1, och då var matchen klar.

- Brandon gjorde en jättefin match och förtjänar extra beröm, sa tränare Pettersson.

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons