Annons

Drömstart för svenska guldhoppen i JVM

Svenskhoppen rivstartade i junior-VM i friidrott i Colombia. Både tiokamparen Jacob Thelander och diskuskastaren Emma Sralla imponerade – och har guldchans.
Friidrott • Publicerad 2 augusti 2022

Tiokamparen Jacob Thelander är världsetta bland juniorer. 19-åringen visade att han inte räds pressen då han slog till med personbästa i öppningsgrenen 100 meter. 10,90 var den femte snabbaste tiden fältet.

Det skulle hålla i sig då han hoppade 7.53 i längdhoppet och vann med ännu ett personbästa.

Annons

Han vann också höjdhoppet på 2.08 och avslutade dagen med en femteplats på 400 meter, med säsongsbästat 49,24. Halvvägs in i tiokampen har Thelander sin bästa serie i karriären och ligger tvåa, 84 poäng bakom ledande Gabriel Emmanuel från Nederländerna.

Tiokampen avslutas med 1 500 meter klockan 00.30 i natt.

Emma Sralla är det andra stora svenska guldhoppet i Cali. Juniorvärldsettan i diskus gick enkelt vidare från kvalet med ett kast som mätte 54.51 – drygt två meter längre än tvåan Despoina Areti Filippidou från Grekland.

Damernas diskusfinal avgörs natten till torsdag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons