Annons

Dubbel guldglans för sydöstra Skåne

Det blev stor succé för sydöstra Skåne när SM i boxning avgjordes i Eriksdalshallen i Stockholm. Tävlingen slutade med två guld till regionens boxare. Det ena guldet vanns av Skurups kick- och boxningsklubbs Sara Svensson och det andra av BK Viljans Thelma Sagerfeldt Eskilsson.
Stockholm • Publicerad 16 december 2018
Thelma Sagerfeldt Eskilsson, BK Viljan, blev svensk mästare i ungdomsklassen.
Thelma Sagerfeldt Eskilsson, BK Viljan, blev svensk mästare i ungdomsklassen.

Sara Svensson tog sitt guld i damseniorernas 54-kilosklass. Och det krävdes tre matchvinster för att hon till slut skulle få ta på sig den ädlaste medaljen runt halsen.

I kvartsfinalen mötte hon Evelina Hanna, BK Ringen, där det blev seger med 5–0. I semifinalen besegrade hon sedan Sandra Attermo, Djurgården, med samma siffror innan det var dags för final mot Natalia Samsalieva, Djurgården.

Annons

Inte heller finalmotståndaren Samsalieva kunde göra något åt Sara Svensson den här helgen. Skurupsboxaren var helt enkelt för bra, vann med 5–0 och kunde välförtjänt titulera sig bäst i Sverige.

I ungdoms-SM gjorde Thelma Sagerfeldt Eskilsson debut och ställdes direkt i final mot Emma Olsson från BK Revansch. Viljanboxaren Thelma Sagerfeldt Eskilsson var stor favorit och höll också för trycket, vann med siffrorna 4–1 och kunde likt Sara Svensson titulera sig bäst i Sverige.

– Det här ger mig så oerhört mycket att bli svensk mästare. Det här är ett bevis på att det vi gör i träningslokalen är rätt, säger Thelma Sagerfeldt Eskilsson i ett pressmeddelande.

Direktfinal blev det även för Linn Sandström, Ystads SK, i 48-kilosklassen på seniorsidan. Hon mötte Djurgårdens Lina Karlsson, som dock var för stark för Sandström, som ändå kunde kvittera ut ett SM-silver för insatsen.

Det blev även ett brons till sydöstra Skåne. Det togs av BK Viljans Muhammad Ali i juniorernas 64-kilosklass. Ali förlorade sin semifinal mot slutsegraren Andreas Palm, IF Linnea.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons