Annons

Dubbel svensk seger i världscupen

Det blev riktig succé för Sveriges del i världscuppremiären i skicross i Arosa, Schweiz.
Både Alexander Edebo och David Mobärg överträffade alla förväntningar och fixade dubbel svensk seger.
Skicross • Publicerad 15 december 2020
Alexandra Edebo skrällde och tog en seger i världscupen. Arkivbild.
Alexandra Edebo skrällde och tog en seger i världscupen. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter att ha vunnit alla kvällen heat tog Alexandra Edebo sin första världscupseger i skricross efter en riktigt tuff finalkamp mot hemmaåkaren Fanny Smith från Schweiz i finalen. Edebo fick bästa starten med Smith kom ikapp och det var otroligt jämt mellan de två. Så pass jämt att Smith nästan körde på Edebo men svenskan utnyttjade hennes misstag och gick i mål först.

– Jag hade en bra känsla. Jag tänkte bara "femma i kvalet?", jag kan lyckas bättre än så, sade Edebo i SVT:s sändning.

Annons

I herrarnas lopp kom nästa svenska seger. David Mobärg fick en riktigt bra start och när de två schweizarna som slogs om andraplatsen slogs mot varandra kunde han dra ifrån ännu mer och åka i mål om etta.

– Jag har inga ord. En perfekt dag, det gick fort hela tiden. Jag hade en bra känsla hela kvällen. Jag kan inte förstå det, sade Mobärg efter loppet.

Sandra Näslund som vanligtvis skördar stora framgångar är just nu knäskadad. Men på tisdagskvällen visade Edebo och Mobärg att de gott och väl kan försvara de svenska färgerna i hennes frånvaro.

Tävlingarna i Aroza, Schweiz, fortsätter under onsdagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons