Annons

Dubbelt upp för Janstorp

Stort raffel och lokal lycka! När flickdelen av Jaifcupen i inomhusfotboll avgjordes i Nils Holgersson bjöds det på otroliga vändningar, sudden death och avgörande mål i slutsekunderna. Samt vild glädje bland Janstorps och Sjöbos tjejer!
Sport • Publicerad 24 november 2008
Flickfotboll i massor bjöds det av i helgen, när Jaifcupen avgjordes. Här är det Janstorps målvakt som sparkar ut bollen i en elvaårsmatch mot Vellinge. Bild: Sprisse Nilsson.
Flickfotboll i massor bjöds det av i helgen, när Jaifcupen avgjordes. Här är det Janstorps målvakt som sparkar ut bollen i en elvaårsmatch mot Vellinge. Bild: Sprisse Nilsson.Foto: 

Janstorps AIF har fått fram en osedvanligt duktig tjejkull som är född 1996. De senaste två åren har laget vunnit Jaifcupen och i helgen slog man till igen.

Den här gången med en dubbelstöt!

Annons

Janstorpslaget vann inte bara sin rätta åldersklass, Flickor 12, utan drog även det längsta strået i 13-årsklassen. I båda finalmatcherna vann man med uddamålet efter stor dramatik.

Tränaren Magnus Jeppsson gjorde inga försök att hålla inne med superlativerna.

– Nej, de här tjejerna är helt enkelt grymma. Det är inte så att vi har en eller två spelare som dominerar, så som det ofta är inom flickfotbollen, utan vi har en otrolig bredd. Jag skulle i princip kunna sätta vem som helst som mittback med gott resultat, säger Magnus. I 13-årsklassen besegrade man Veberöd med 1–0 redan en halv minut in i förlängningen. Målskytt var Charlotte Berggren, som dessförinnan räddat ett Veberödsskott på mållinjen med en biscykletas! Snacka om matchvinnare!

I 12-årsfinalen gjorde Charlotte ett av Janstorps två mål när Höllviken besegradees med 2–1. Marika Rosenlund-Strand svarade för den andra fullträffen.

– Det var också en riktigt tuff match. Utan tvekan var det klassens två bästa lag som möttes. Vi gjorde 14–0 i våra gruppspelsmatcher, medan Höllviken fick 16–0, säger Magnus. Janstorps AIF fick alltså två segrar på flicksidan och var inte speciellt långt ifrån en trippelk. Men i 14-årsklassen var det Sjöbo IF som drog det längsta strået sedan Matilda Andersson gjort det enda målet i en jämn final.

Köpingebro IF åkte på cupens mest osannolika förlust i 15-årsklassen. Efter att ha besegrat Klagshamn med 5–1 i semifinalen var man på väg mot en lika klar seger i finalen mot Lunds BoIS. Efter bara en dryg minut ledde Köpingebro med 4–0 och var på väg mot en utklassningsseger. Men Höllviken vände och med tio sekunder kvar av ordinarie matchtid kvitterade man till 4–4. Sedan forcerade man även in ett segermål när förlängningen precis hade startat!

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons