Annons

Dubbla förluster för Ajax

BTK Ajax hade ingen fördel av hemmaplan i helgen när topplagen Lessebo och Frej kom till byn. Två klara förluster blev facit, samt en del frågetecken att klura ut inför vårsäsongen.
Sport • Publicerad 30 november 2008
Bilder: Bass Nilsson
Bilder: Bass NilssonFoto: 

- Det kändes som att spelarna inte riktigt var taggade, även om det var hemmaplan och allt. Om man ska börja med att sammanfatta Lessebomatchen så kan man väl kort och gott säga att vi inte hade någon chans, sa Ajaxlagledaren Anders Ericsson efter drabbningen som hans lag förlorade med 2-8.

Lessebo hade i princip avgjort redan efter den första omgångens singlar, men Ajax putsade till siffrorna något tack vare Niclas Almström och Martin Persson. Men närmare än 2-4 kom Borrbylaget aldrig och mot slutet rann siffrorna iväg till 2-8.

Annons

Det började desto bättre mot serietvåan Frej. Fredrik Malmgren, Martin Persson och Niclas Almström tog varsin singel inledningsvis och Ajax hängde med fram till 3-3, och spelmässigt såg det betydligt bättre ut än i den föregående matchen.

- Men då förlorade vi två jämna femsetare och tappade till 3-5. Vi hade behövt 5-3 eller 4-4 inför dubblarna för att ta poäng, för deras försteman Magnus Wahlgren lägger inte mycket. Visserligen vann Ajax den ena dubbeln, men Frej vann resten av delmatcherna och Ajax kan därmed gå på julsemester som tabellfemma, men man har tappat kontakten med lagen på den övre halvan.

- Jag är missnöjd. Vi har inte nått upp i vår högsta nivå än. På träningarna ser man vad killarna kan prestera, där har det sett väldigt bra ut. Men i matcherna har vi mycket mer att hämta, sa Anders Ericsson, som utnämnde Martin Perssons insats till ljuset i Borrbymörkret.

När BTK Ajax startar upp division 1-spelet igen blir det med dansken Jonathan Groth i laget. Stortalangen kommer att ställa upp i vårens samtliga tre sammandrag, något Anders Ericsson tror ska ge ett välkommet lyft i tabellen.

- Jonathan kommer att gå rätt in i laget, han är så pass bra. Topp-tre tycker jag vi ska kunna slåss om, men då gäller det att vi spelar på vår högsta nivå. Om vi kan göra det så kan vi slå alla lag i serien, avslutade Anders Ericsson.

Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons