Dubbla hopptävlingar arrangerades i Ystad

Ystad Ridklubb och Årsjö Ryttarsällskap gick i helgen ihop och arrangerade stora hopptävlingar för häst i klasser upp till 1.40 och samtidigt avgjordes Skånska mästerskapen i senior, Young Rider och juniorklasserna.
Sport • Publicerad 1 augusti 2007
Örjan Larsson tävlar numera för Ystad RK och i premiären på hemmaplan lockade han med sig sin chef, Ralf Bochinski, från tyska Kempehof, som på bilden sitter på hästen Costa de Lux.BILD: GERD CRONESTÅLFoto:

Niklas Arvidsson och Cachango, Helsingsborgs RF blev skånsk mästare bland seniorerna. Bästa sydöstskånska ryttare blev Paula Törnqvist och Chicago Z som tog fjärdeplaceringen.

Mästerskapstiteln i juniorklassen tog Mathilda Skoglund och Spacestar från Vellinge och Hanna Stenkilsson och Irco Krocco, Ljunits Herrestad, blev trea.

Det var bara Mathilda som red felfritt i grundomgången så det behövdes ingen omhoppning i klassen.

I Skånska mästerskapet för Young Rider gick titeln till Nicole Persson och Quedoretti från Sydslätten, hindren låg på 1.30. Andraplatsen tog Tomelilla-tjejen Erica Swartz med Perfidia. Arrangörerna bjöd även in till en showklass och höjden på hinder fick ryttarna välja själva. Det blev ingen stor klass, bara sex ryttare hade anmält sig och bara fem vågade sig in på banan. Segern i klassen gick till Torbjörn Holmboe och Roccola som gjorde en felfri runda. Dorthy Nilsson och Jackson från Österlens RF nollade också men red fem sekunder långsammare än Torbjörn, men det räckte till en andraplats.

Tävlingarna började på fredagen med de lägsta klasserna och unghästklasser.

I enmetershoppningen blev det många placeringar till sydöstryttarna. Ingen i klassen gick dubbelnolla.

I enmetershoppningen A:0 i två faser vann Sandra Bergelv på Zallie från Skurupbygden.

47 ekipage startade och tolv fick placering och alla placerade red båda rundorna felfritt. Ystad RK har fått en ny ryttare till klubben. Örjan Larsson, som tidigare tävlat för Bollerup, har gått över till Ystad när han är på hemmaplan och tävlar.

Örjan jobbar i Tyskland som beridare på Stall Kempehof.

Till helgens tävlingar lockade Örjan med sig sin chef Ralf Bochinski till Ystad.

Ralf Bochinski tog förstaplaceringen i 1.20 och andraplaceringen i 1.30-klassen på lördagen.

Tredjeplaceringen i 1.30 gick till Ystad RK:s Katarina Yngbrandt och Champion och Paula Törnqvist tog fjärdeplatsen med Chicago Z.

Tävlingarna avslutades på söndagen med de högsta klasserna. I 1.30 gick segern till Annika Axelsson från Sölvesborg. Placeringar i klassen fick också Susanne Nord och Tiano, Trunnerups RF och Anna Ingelgren och Sandor som tävlar för Bollerup.

I klassen 1.35 gick segern till Peder Fredricson och hingsten Maloubet de Pleville och även andraplatsen gick till Peder som red Kataleis Appel1.