Annons

Dukat för en högintressant semifinal

På lördagen avgörs det vilket lag som blir BW 90:s finalmotståndare i YA-cupfinalen i nästa vecka, Sjöbo IF eller Österlen FF.
- Har vi kommit så här långt siktar vi självklart på att ta oss till final, säger Sjöbos tränare Dan Sandberg.
Sport • Publicerad 27 juni 2014
Mamod Momo, en av tre ghananer i Sjöbo som Österlenkillarna får se upp med i dagens semifinal. Bilden hämtad från derbymatchen i serien mot Lövestad nyligen.
Mamod Momo, en av tre ghananer i Sjöbo som Österlenkillarna får se upp med i dagens semifinal. Bilden hämtad från derbymatchen i serien mot Lövestad nyligen.Foto: Foto: Mark Hanlon

Det är således dukat för en högintressant semifinal mellan två formstarka lag där Sjöbo (trea i division 5), inte bara har fördelen av hemmaplan, utan också två handikappstraffar.

Sjöbo, som är ett av de allra mest framgångsrika YA-cuplagen genom tiderna har nu chansen att ta sig till klubbens 15:e final.

Annons

- Men det vore en skräll om vi kan röra Blixts pågar. Men vi tänker självklart inte lägga oss ner och dö. Vi ska försöka ge dem en match och konditionsmässigt tror jag vi inte är sämre. Våra pågar springer häcken av sig. Men sen har de kanske mer spets än vad vi har, säger Dan Sandberg och tillägger:

- Men vi har två handikappstraffar och de kan bli direkt avgörande!

Och Dan, som själv gjort ett antal YA-cupfinaler, både i Sjöbo och i Tomelilla, sticker inte under stol med betydelsen av en eventuell finalplats.

- Det vore ju en jättebonus nu inför uppehållet om vi kunde ta oss till final. Och jag vet själv hur stort det är för spelarna med en YA-cupfinal här i sydöstra Skåne.

Sjöbo får emellertid räkna med tufft motstånd i form av suveräna serieledarna i trean, Österlen FF, som sannerligen imponerat under vårsäsongen med såväl bra spel som fantastiska resultat.

Österlen har i sin nuvarande form möjlighet att ta sig till sin första final. ”Föregångaren” Brantevik var dock i final så sent som 2005 då man besegrade Simrishamn med 2–0 inför 1435 betalande i Skillinge.

Men det är således numera historia.

- Vi vill självklart gå vidare men de har två straffar så det kan bli tufft. Allt kan hända, se bara BW 90 som bara lyckades göra fyra mål mot Hammenhög. Men så som vi sett ut och så som vi spelat ska det trots allt var riktigt bra om de ska slå oss, säger Österlen FF:s tränare Lars Blixt.

Lars Blixt har emellertid stor respekt för Sjöbo.

- De började inte så bra men har bra nu på slutet och de är ju med där uppe i toppen och krigar. Och de har tre spelare från Ghana som vi får se upp med, fortsätter Lars.

Annons

Intressant i sammanhanget är att tre av spelarna i Österlen har ett förflutet i Sjöbo, André Lidholm, Johan Wall och Joachim Bing.

- Bing har varit skada men kanske han kan vara med mot Sjöbo, säger Lars Blixt

Österlen saknar emellertid ett några andra spelare, bland annat Andreas Sassarsson och Robin Nilsson som är skadade samt mittbacken Christoffer ”Totte” Svensson som är bortrest.

Sjöbo kommer ordinarie bortsett från Rasmus Rosdahl, Håkan Persson och Filip Måbring som alla missar matchen av olika anledningar.

Klockan 15 drar matchen igång.

Maria Sällberg
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons