Annons

Dukat till simfest i Orebadet

I helgen är det simfest i Sjöbo då simklubben bjuder in till traditionella Färsingadoppet som precis som i fjor lockar massor av simmare till Orebadet.Allt som allt görs 2600 starter av simmare från 16 skånska och sex danska klubbar.
Sport • Publicerad 12 juni 2014
Välkomna till Orebadet! Ett gäng Sjöbosimmare hälsar övriga deltagare välkomna till Färsingadoppet i helgen. Foto: Claes Andersson
Välkomna till Orebadet! Ett gäng Sjöbosimmare hälsar övriga deltagare välkomna till Färsingadoppet i helgen. Foto: Claes AnderssonFoto: Claes Andersson

- Vi har kört Färsingadoppet sen början av 80-talet med varierat antal startande. Men det är nu andra året i rad som vi har 2600 startande, säger Claes Andersson i arrangerande Sjöbo SS.

- Rätt så kul att vi fått det här genomslaget trots att vi hade JDM och DM i helgen och att vi har midsommarhelgen nästa vecka och att det därefter är Sumsim och SM. Och vi får fler och fler danska klubbar som gästar.

Annons

Nämnda SM-tävlingar bidrar emellertid säkert till att startfälten är så bra som de är.

- Färsingadoppet är en sista chans att kvala in till SM-tävlingarna, påpekar Claes Andersson.

Det finns säkert flera anledningar till att den här tävlingen är så populär som den är. Prisborden är säkert en av anledningarna.

- I år kommer vi att dela ut ett pris till bästa gästande klubb. Dessutom kommer vi att dela ut penningpriser till de två främsta (både pojkar och flickor) i respektive åldersklass. Dessutom har vi sex priser i varje gren mot normalt tre. Därtill är det ju en fantastisk miljö här runt Orebadet om bara vädret är hyfsat. Och det hoppas jag det blir också till helgen.

Även om tävlingen kanske inte lyckats locka de allra största stjärnorna till Sjöbo så kommer en rad duktiga landslagsmeriterade simmare att kliva upp på startpallarna.

- Så vi har både en topp och en bredd i den här tävlingen, fortsätter Claes Andersson.

För att ro det hela i land har klubben mobiliserat en stab med 50 personer.

Tävlingarna inleds på fredagskvällen med sprintdistanserna (50 meter) och fortsättersen under lördagen och söndagen med de längre distanserna, upp till och med 400 meter. Varje dag genomförs två pass, ett med start klockan 9 och ett senare pass med start klockan 15.

INTERNAL INTERNAL
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons