Annons

Duplantis: "Sista bitarna innan stora dansen"

Näst sista tävlingen innan friidrotts-VM i Eugene i juli. Då ska Armando Duplantis vässa på formen.
Stavhopp • Publicerad 15 juni 2022
Armand Duplantis jobbar på VM-formen.
Armand Duplantis jobbar på VM-formen.Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

På presskonferensen inför Oslos Diamond League-galan stal kollegan Sam Kendricks moderatorrollen men mycket fokus var givetvis på Duplantis.

Då superstjärnan inte ska vara med på Diamond League-galan i Paris den 18 juni är Oslos gala den näst sista innan VM, den sista är på Bauhaus-galan i Stockholm den 30 juni.

Annons

– Jag har gjort tre bra tävlingar i år och är nöjd med hur det ser ut inför VM. Nu när det bara är två kvar så gäller det att hitta de sista pusselbitarna innan den stora dansen (VM, reds anm), säger Duplantis.

Seger är målet

Han har endast gjort två tävlingar utomhus i år. I nederländska Hengelo kom han över 6,01 meter, det är också hans bästa resultat i Bislett Games från i fjol.

– Om allt går som planerat slår jag det. Visst är det ett mål att göra säsongsbästa utomhus då jag alltid strävar efter att bli bättre, men först vill jag vinna.

På presskonferensen satt två norska stavhoppare: Pål Haugen Lillefosse och Sondre Guttormsen. Lillefosse har det norska stavhoppsrekordet på 5,85, Guttormsen är precis bakom honom på 5,82 som personbästa.

Viktig rivalitet

Duplantis trycker på hur viktig den rivaliteten kan vara.

– Det påminner om min kamp med Sam (Kendricks). Han var viktig för att jag skulle nå över sex meter. Han sporrade mig till nya höjder, säger Duplantis.

Vädermässigt ser det ut att bli ostabilt under torsdagens tävling med regn under eftermiddagen men förhoppningsvis uppsprickande när stavhopparna ska tävla.

– Väder och vind är väldigt viktigt för oss stavhoppare, vi har haft otur hittills så jag hoppas verkligen att vi kan ducka regnet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons