Annons

Efter hjärnskakningen: Erixons karriär över

Hockeykarriären är över för Färjestads back Sebastian Erixon. Sviterna från hjärnskakningen som han ådrog sig i slutet av förra året stoppar honom.
"Mitt fokus ligger på att bli en hel människa igen", säger Erixon.
Ishockey • Publicerad 14 september 2021
Sebastian Erixons hockeykarriär är över. Arkivbild.
Sebastian Erixons hockeykarriär är över. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

32-årige Erixon, som redan i tonåren debuterade i högsta serien med Timrå, hann spela nästan sex SHL-säsonger med Färjestad. Men matchen mot Rögle, strax före jul i fjol, blev den sista.

Erixon plågas fortfarande svårt av sviterna efter hjärnskakningen han ådrog sig då, berättar han för Färjestads hemsida.

Annons

"Det är ju det där med huvudvärken såklart, men det som äter på mig mest är ju att jag inte är den jag var innan. Jag är mer lättirriterad, konstant trött och det är det dåliga samvetet mot min fru och mina barn som är det absolut värsta", säger Erixon.

Enligt läkarna kommer han att bli bra igen, men de kan inte säga när. "Hopplöst och hoppfullt på samma gång", menar Erixon.

"Det enda jag vill är att kunna komma tillbaka som den lekfulla pappan mina barn hade innan, den pigga och glada mannen som Gabriella valt att leva sitt liv med. Det är det absolut viktigaste. Sen får allt annat komma i tredje, fjärde eller femte hand. Jag önskar bara livet tillbaka", säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons