Efter två raka segrar kom en ”plattmatch” för Österlen

Efter några riktigt imponerande resultat hade Österlen börjat titta uppåt i tabellen. Då tog Nosaby ner dem på marken igen. ÖFF kom inte alls upp i nivå och föll med 1–0 efter ett tidigt mål från hemmalaget.
– Vi gjorde en riktig plattmatch, sa Österlens tränare Jonas Stridsberg.
Fotboll • Publicerad 25 maj 2019
Adam Barchan krigade förtjänstfullt matchen igenom när Österlen föll med 1–0.
Adam Barchan krigade förtjänstfullt matchen igenom när Österlen föll med 1–0.Foto: Mark Hanlon

Österlen FF hade två raka vinster i bagaget när laget åkte till Nosaby. Där tog det dock stopp.

I första halvlek hade ÖFF förtvivlat svårt att få igång sitt spel mot ett fysiskt hemmalag. Nosaby vann de flesta duellerna och hade det mesta av spelet. I den 20:e minuten ställde hemmalaget om snabbt till en kontring, och efter ett fint inspel kunde Max Sandberg ge Nosaby ledningen. Målet blev halvlekens enda.

– De är ett riktigt krigarlag och vann hela tiden dueller. Vi var inte riktigt beredda på att tävla och jag saknade glöden från spelarna, sa Österlens tränare Jonas Stridsberg.

I andra halvlek försökte gästerna etablera ett tryck för ett kvitteringsmål. Men det ville sig inte riktigt, och trots att laget vaskade fram några halvchanser fick de inte utdelning. Sandbergs 1–0–blev matchens enda.

– Jag tycker att vi gjorde en riktig plattmatch. Det var inte bra alls. Vi såg frustrerade ut och kom inte alls upp i nivå. Vi fick aldrig till vårt anfallsspel, sa tränare Stridsberg som ändå ville lyfta fram en spelare.

– Adam Barchan slet hela matchen och gjorde ett hästjobb.