Annons

Efterlängtat lyft för YIF:s försvar: ”Vi dödar det de är bra på”

Brister i försvarsspelet har vållat oro i YIF både när man vunnit och förlorat matcher. Efter 30–25-segern mot Skövde var den oron skingrad. Vinsten vilade på en stabil defensiv grund.
Ystad • Publicerad 14 oktober 2018
YIF:s försvarsspel fungerade riktigt bra för ovanlighetens skull.
YIF:s försvarsspel fungerade riktigt bra för ovanlighetens skull.

YIF-tränaren Jerry Hallbäck, som länge har lyft fram det bristande försvarsspelet, var givetvis nöjd när han fick prata i motsatta ordalag.

– Nu får vi lite arbetsro. Nu kan vi jobba vidare med försvarsspelet på träningarna och kanske ändra lite till. Det viktiga är att vi behåller aggressiviteten i försvaret. Och självklart är detta viktigt för självförtroendet, sa Jerry Hallbäck, tränare i YIF.

Annons

Tränare Hallbäck var belåten med det mesta efteråt och svarade ja på frågan om detta var säsongens bästa insats hittills av YIF, som på ett övertygande vis besegrade självaste serieledaren.

– Vi krigar ner dem, vi har aggressivitet, vi har storlek, vi har djup i försvaret och får låsningar. Vi gör det bra. Skövde har varit bra några matcher och de har varit duktiga i bollsläppet, men jag tycker vi dödar de situationerna, det de är bra på, sa Jerry Hallbäck.

Matchen som sådan var svängig. YIF ledde med fyra bollar i den första halvleken och tappade till underläge, YIF ledde även med fyra bollar i den andra halvleken och tappade till underläge, men det sista rycket man gjorde hade Skövde inget svar emot.

– Ofta är det så mot Skövde, så har det varit historiskt sett. Även om de har bytt ut spelare genom åren så går det ofta upp och ner mot Skövde. De är snabba, gillar fartfylld handboll och ställer om bra. Det gäller att korta ner perioderna när de får in lite flyt och det gör vi bra i dag, sa Jerry Hallbäck.

Finns det något negativt att ta upp trots segern?

– Nej, inte när vi vinner med fem bollar på hemmaplan. Det finns inget negativt att ta upp. Det finns detaljer vi vill jobba vidare på men inget som är negativt en sådan här dag.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons