Annons

Svensk EM-oro – Ekdal klev av

Två dagar kvar till Sveriges avslutande gruppspelsmatch mot Polen.
Då dras Albin Ekdal med en känning och klev av träningen.
Inte heller Mattias Svanberg är med fullt ut efter sin coronasjukdom.
Fotboll • Publicerad 21 juni 2021
Albin Ekdal, till vänster, var med på uppvärmningen.
Albin Ekdal, till vänster, var med på uppvärmningen.Foto: Henrik Brunnsgård//TT

Svenska EM-truppen tränar under måndagen i Göteborg men Albin Ekdal är inte med på hela träningen, meddelar landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson.

"Albin Ekdal kommer att kliva träningen efter uppvärmningen som en försiktighetsåtgärd pga en känning", meddelar Kakembo Andersson.

Annons

Albin Ekdal hade även "en känning" inför EM-premiären mot Spanien men klarade till slut av att spela hela matchen. Han startade även mot Slovakien i fredags där han byttes ut i 88:e minuten.

Även Mattias Svanberg, som är tillbaka med laget efter insjuknandet i covid-19, finns inte med på hela träningen.

"Mattias fasas in i träning efter sin frånvaro", skriver Kakembo Andersson.

Mattias Svanberg testade positivt för covid-19 den 8 juni och har inte kunnat spela alls i EM. Nu har han friskförklarats och återanslutit till laget.

– Han kommer att göra som Dejan (Kulusevski), den här trappan som vi alla pratat om. Han var inte med och tränade kollektivt i dag. Vi kommer att titta på hans pulsering också. Det finns ju en form av hjärntrappa, och det är liknande i covidfrågan, sade assisterande förbundskapten Peter Wettergren i lördags.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons