Annons

Elias Ymer vidare till Australian Open

Tennis • Publicerad 13 januari 2021
Elias Ymer. Arkivbild.
Elias Ymer. Arkivbild.Foto: Fernando Vergara/AP/TT

Det blir dubbelt Ymer i Australian Open i tennis.

Elias Ymer, 24, hade klarat av två hinder i kvalet, som av coronaskäl avgörs i Doha, Qatar, och endast japanen Taro Daniel stod i svenskens väg.

Annons

Och Ymer visade tidigt att han vill till grand slam-scenen i Melbourne. Svensken städade av första set som han vann med 6–1 och vann till slut kvalfinalen mot Daniel med klara 6–1, 6–2.

"Det var tufft förra året med skadan och jag kände mig faktiskt i bra form då och armbågen har strulat sedan tidigare med. Det är skönt att få vara frisk och spela denna fina tävling igen", säger Elias Ymer, som vid förra årets kvalspel stoppades av en fotskada, till sajten Tennisportalen.

"Taro Daniel är en kvalitetsspelare som vunnit på ATP-touren. Det var en bra vinst."

I och med segern gör han sin två år yngre bror, Mikael Ymer, sällskap i årets första grand slam-turnering som inleds den 8 februari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons