Annons

Elin och Martin var snabbast

Det blev visserligen inga finaler för de sydöstskånska simmarna under fredagens SM-simningar men framgångarna uteblev för den skull inte.
Sport • Publicerad 28 november 2009
Elin Mårtensson, Sjöbo, och Martin Glifberg, Ystad vann båda sina respektive B-finaler. Bild: Claes Andersson
Elin Mårtensson, Sjöbo, och Martin Glifberg, Ystad vann båda sina respektive B-finaler. Bild: Claes AnderssonFoto: 

De båda bröstsimmarna Elin Mårtensson, Sjöbo ,och Martin Glifberg Ystad, tog sig båda till B-final på 50 meter respektive 100 meter.

Elin var nära att ta sig till A-final då hon hade nionde bästa tid. Den placeringen höll hon också genom finalpasset då hon vann B-finalen på 32,68 vilket var en tiondel snabbare än vad hon hade i försöksloppet.

Annons

– Hennes simning börjar stämma igen. Hon har simmat lite stressat tidigare men gjorde nu det väldigt bra och persade med en halv sekund. Synd att hon hade lite taskig målgång i försöken, annars hade hon kanske kunnat ta sig till en A-final, säger tränaren Claes Andersson. Martin Glifberg hade elfte bästa tid i försöken (1.03,82) men putsade den här tiden med en hel sekund i B-finalen där han var snabbast. Martin klockades för 1.02,86 som i A-finalen hade räckt till en femteplats.

– Martin kom till tävlingarna med tiden 1.04,96 och persade i försöken till 1.03,82. Och det tyckte vi var en jättebra tid. Sen i finalen fick han revansch för det som hände i torsdags och allt släppte och han persade med två sekunder och fick 1.02,86 vilket är en mycket bra tid. Riktigt skönt att han kunde släppa loss så här. Vi vill inte ta ut något i förskott men med detta har han en bra chans att komma med till junior-NM. Laget tas ut på måndag, säger tränaren Torbjörn Flodfält som hade mer att glädjas åt.– Vi satte klubbrekord i tre lagkapper med massor av individuella personrekord.

Därutöver blev Matilda Larsson, Sjöbo, blev 33:a på 50 meter fjäril med tiden 29,50 medan klubbkompisarna Sandra Nilsson (200 meter medley) och Martin Birgersson (200 meter fjäril) båda kom på en 14:e plats.

Johan Ek, Ystads SS, hamnade på en 24:e plats på 200 meter rygg med tiden 2.13,94.

De båda sydöstklubbarna möttes för övrigt i lagkappen 4 x 100 meter fritt för damer Här var Ystad snabbast (klubbrekord) med en 16:e plats (3.57,95) medan Sjöbotjejerna med 4.01,63 hamnade på en 21:a plats.

Ystad hade ytterligare två lagkapplag i vattnet. På 4 x 50 meter medley slutade Ystads herrar på en 23:e plats (klubbrekord med en och en halv sekund) och herrarna på 4 x 200 meter fritt noterade 7.37 ,28, också det ett klubbrekord. Med det blev laget tia och var ytterst nära att ta sig till final.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons