Annons

Eljena tog SM-brons

Österlen-Sims Eljena Knutsson fick i går kliva upp på SM-pallen för andra gången i karriären. Den 16-åriga Skillingetjejen simmade till sig en bronsmedalj på 100 meter rygg. "Jag är nöjd och glad. Det kändes bra hela loppet", sa Eljena.
Sport • Publicerad 28 november 2008
Österlen-Sims Eljena Knutsson, till höger, tog sin andra SM-medalj i karriären genom att ta brons på 100 meter rygg på Eriksdalsbadet i Stockholm i går. Till vänster tvåan Sandra Hafström, Helsingborg, och i mitten vinnaren Lovisa Ericsson, Täby. Bild: Claes Andersson
Österlen-Sims Eljena Knutsson, till höger, tog sin andra SM-medalj i karriären genom att ta brons på 100 meter rygg på Eriksdalsbadet i Stockholm i går. Till vänster tvåan Sandra Hafström, Helsingborg, och i mitten vinnaren Lovisa Ericsson, Täby. Bild: Claes AnderssonFoto: 

På ute-SM i Norrköping i somras tog Eljena sin första SM-medalj någonsin genom att simma i mål som trea på 200 meter rygg. Nu upprepade hon den bravaden, fast på halva distansen.

Åt det 15-åriga stjärnskottet Lovisa Ericsson, Täby, fanns inte mycket att göra. Lovisa vann loppet i överlägsen stil och putsade sitt egna svenska rekord med 14 hundradelar. Segertiden och det nya svenska rekordet blev 59,56.

Annons

Tvåan Sandra Hafström, Helsingborg, klockades för 1.01,54 i mål medan Eljena hade 1.01,90. Den marginalen hade kunnat vara mindre eller till och med inneburit silver för Eljenas del om det inte varit för lite svaga vändningar.

- Ja, själva simningen kändes bra men förutom den första så var det lite dåliga vändningar av mig. Jag höll till och med på att tappa glasögonen. Men jag är nog mer glad över bronset än vad jag är besviken över att det inte blev silver, fortsatte Eljena.

Ystads tränare Ronny Andersson, som i Österlentränaren Anders Mohlins frånvaro coachar Eljena under SM-dagarna, kommenterade insatsen så här:

- Jätteroligt för Eljena att ta medalj igen. Hon var klart snabbast på den andra längden men tyvärr var hon lite seg i vändningarna och första längden var också lite osnabb. Det hade mycket väl kunnat bli silver för henne.

Chans till fler medaljer finns redan i dag då Eljena ska simma 200 meter rygg.

- Jag räknar med att vara i tätstriden där också, sa Eljena hoppfullt.

Sydöstra Skåne hade dock fler glädjeämnen under fredagen. I fyra raka grenar, inklusive Eljenas, var någon av simmarna från vårt hörn framme i final.

Ystads Therese Ek svarade för en kanoninsats på 200 meter bröst och blev fjärde tjej. Sammanlagt i försök och final kapade hon sitt personbästa med tre och en halv sekund. I finalen hade hon 2.31,48.

- Det här var riktigt, riktigt bra. Att bli fyra är kanske den tråkigaste placering man kan få men de framförvarandes tider höll mycket hög klass. Therese hade det lite jobbigt sista 50 men man måste öppna i högt tempo för att kunna hänga med, fortsatte Ronny.

Klubbkompisen Elias Lindskog, numera boende och pluggande i Uppsala, tog sig som åttonde man till finalen på 100 meter bröst men simmade upp sig och var bara en dålig målgång från en fjärdeplats. Sluttiden 1.02,12 räckte till en femteplats, sex hundradelar från fyran och en sekund från bronset.

Annons

Sjöbos Martin Birgersson nådde också en femteplats. Han noterades för 16.01,21 på 1 500 meter fritt.

I övrigt från Sjöbo kan nämnas Matilda Larssons åttondeplats på 400 meter medley (i torsdags) och Elin Mårtenssons tolfteplats på 200 meter bröst. Medleylaget, med Sandra Nilsson, Elin Mårtensson, Martina Nilsson och Matilda Larsson, placerade sig som elfte lag.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons