Annons

"Elkys" första seniortrupp

Efter att ha tränat ungdomslag i många år gör Bengt "Elky" Johansson debut som seniortränare när han nu tar hand om Kiviks seniorer.– Många av grabbarna har jag haft i ungdomslagen, säger "Elky".
Sport • Publicerad 30 januari 2006
Inför årets säsong har Kivik fått en ny tränare, Bengt "Elky" Johansson som här flankeras av två nya spelare, Patrik Persson (till vänster) och Kevin Lundstedt.Bild: Jan Andersson
Inför årets säsong har Kivik fått en ny tränare, Bengt "Elky" Johansson som här flankeras av två nya spelare, Patrik Persson (till vänster) och Kevin Lundstedt.Bild: Jan AnderssonFoto: 

Trots att Kivik tappat ett par av sina allra bästa spelare till ett par av traktens division 3-klubbar, tycker Bengt att det ser lovande ut för klubben.

– Det ser helt OK ut. Vi har 29 spelare i spelartruppen och jag tycker att vi har de spelartyper som behövs även om vi inte är riktigt klara. Någon ska jag skola om till mittback och då får vi fyra mittbackar vilket är precis lagom för två lag, säger "Elky".

Annons

Men Bengt sticker inte under stol med att det är duktiga spelare som lämnat klubben.

– Jimmy Andersson (till Brantevik) och Johan Nilsson (Tomelilla) ville satsa och spela fotboll på division 3-nivå och det är bara att önska dem lycka till. Och jag har lovat hjälpa dem så gott jag kan för att de ska lyckas. Tycker bara det är roligt om det går bra för dem. Men det är duktiga spelare som självfallet inte blir lätt att ersätta. Men det finns många lovande 17-, 18-åringar som kan bli bra och som på sikt kan fylla tomrummet. Det finns över huvud taget mycket talang i truppen.

Enda negativa är kanske att det just är en väldigt ung och oerfaren spelartrupp.

– Stämmer. Tror vi har en snittålder på 20 år.

Vem står för rutinen i laget?

– Vi har ju ett par spelare i 30-årsåldern, Fredrik Lundberg, Andreas Hansson och Martin Wahlqvist exempelvis. Sen hoppas jag att Kim Svensson, som jag gjort till medtränare, ska lyckas så bra i sin rehabilitering att han kan spela med oss i vår. Kim har ju haft otur med mycket skador och spelade inte alls i fjor. Men nu gå han på rehabträning i Malmö det är både min och hans förhoppning att han blir så bra att han kan spela. I så fall blir han ett jättefint tillskott, han har ju spelat division 3-fotboll i Simrishamn.

Som så många andra klubbar kommer Kivik att ha en 4– 4– 2-uppställning i grunden. – Men det är min målsättning att vi ska nosa på alternativa uppställningar. Dels för att själva kunna skifta spelsystem men också för att vara förberedda om motståndarna spelar med andra uppställningar.

Chans att spela ihop truppen och öva på alternativa spelsystem får grabbarna i månadsskiftet mars– april då klubben åker på träningsläger i Hällevik.

– Eftersom jag har en son som spelar i Mjällbys juniorlag var det enkelt att ordna. Vi kommer bland annat att spela två träningsmatcher mot lag från Blekinge. Det ser jag fram emot eftersom Blekingelagen spelar en annan typ av fotboll än den som vi är vana med, avslutar Bengt "Elky" Johansson.

Jan Andersson

Annons

0411-55 78 71

jan.andersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons