Annons

EM-truppen presenteras: "Blir besvikna spelare"

Om exakt en månad inleds EM i England.
På tisdag får vi svar på vilka 23 spelare Peter Gerhardsson tar ut i den svenska truppen.
En sak är säker: konkurrensen är stenhård.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2022
Förbundskapten Peter Gerhardsson och Jonna Andersson under landslagets träning på Ullevi inför VM-kvalet mot Georgien tidigare i år. Arkivbild.
Förbundskapten Peter Gerhardsson och Jonna Andersson under landslagets träning på Ullevi inför VM-kvalet mot Georgien tidigare i år. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Andersson är nyligen hemkommen efter fyra och ett halvt år i Chelsea och när transferfönstret öppnar i sommar är hon spelklar för sin nya klubb: Hammarby.

Men först väntar EM i England.

Annons

Mästerskapet är uppskjutet ett år till följd av coronapandemin.

Det uppskjutna året har garanterat inte gjort det lättare för Peter Gerhardsson att ta ut EM-truppen, då konkurrensen i landslaget bara ökar, ökar och ökar.

Men på tisdag får vi veta vilka 23 spelare Gerhardsson valt att ta med till England.

"Otroligt tuff konkurrens"

– Så är det, definitivt. Det har vi sett de senaste åren, att nu är det otroligt tuff konkurrens och väldigt många bra spelare. Det är alltid nervöst inför ett truppsläpp, även om man varit med så kan man aldrig vara säker, det är väldigt många som fajtas om platserna. Det ska bli otroligt spännande och roligt att se hur truppen kommer se ut, säger Andersson.

TT: Hur går snacket bland er spelare? Pratar, ringer, messar ni varandra om truppsläppet?

– Nä, det är klart att man kanske pratar lite löst om det med de närmaste eller om det är några man spelat tillsammans med, annars är det inte så jättemycket.

– Det är en speciell situation och en trupp som ska tas ut. Det kommer bli glada spelare, det kommer bli besvikna och missnöjda spelare, men det är ingenting vi har pratat jättemycket om, inte jag i alla fall.

"Gynnar mig"

För Andersson, med bland annat dubbla OS-silver och VM-brons på meritlistan, var det skönt att göra klart med en ny klubb efter Chelsea i och med sommarens EM-slutspel som stundar.

– Jag tror det är väldigt bra för mig personligen att komma in i fotbollsträning ganska snabbt. Det är alltid svårt att träna individuellt inför ett mästerskap, så det här tror jag gynnar mig.

Vänsterbacken avslutar:

Annons

– Skulle jag haft kontrakt med Chelsea skulle jag vara ledig nu. Nu ser jag fördelen i att komma till en ny klubb och träna med en bra träningsgrupp och jag ser fördel i att jag kan komma in i Hammarbys tänk samtidigt som jag förbereder mig inför ett EM.

Fotbolls-EM i England avgörs mellan 6 och 31 juli. I gruppspelet ställs Sverige mot Nederländerna, Schweiz och Portugal.

Fakta: EM-truppsläppet

När: Tisdag 7 juni, 18.30.

Tv/radio: SVT, TV4, Radiosporten.

Antal spelare som tas ut: 23.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons