Annons

Enkel premiärvinst för Sverige

Motståndet var svagt, läktaren ödslig. Sverige behöll dock skärpan – och körde över Argentina med 37–11 i premiären i handbolls-VM i Brasilien. Alla svenska utespelare gjorde mål.
Sport • Publicerad 3 december 2011
Lätt seger.
Lätt seger.Foto: 

Sverige behöll dock skärpan i VM-premiären.

Matchen mot Argentina slutade 37–11.

Annons

Linnea Torstenson missade visserligen premiärskottet när Brasilienäventyret startade på lördagseftermiddagen, men sedan flöt det på för handbollslandslaget.

Inte minst Sävehofs mästerskapsdebutant Hanna Fågelström, fem mål, var på spelhumör.

10–5 efter 18 minuters spel blev till 19–7 i halvtid i Adib Moyses Dib Gym, dit högst ett par hundra åskådare hade tagit sig.

De regerande EM-silvermedaljörerna borde förstås locka fler än så, även om motståndet den här gången var dåligt på gränsen till uselt.

Andra halvlek blev en nervös väntan – för att se om alla svenska utespelare skulle komma med i målprotokollet. Och visst blev det så.

Tina Flognman var tillbaka efter fotproblemen och därmed har Sverige halva det fruktande försvarsblocket intakt. Axelskadade Johanna Wiberg saknas som bekant, hon tros kunna göra comeback under nästa vecka.

Elfenbenskusten på måndag bör bli något tuffare, men Sverige ska även då liksom mot Uruguay vinna utan problem. Sedan blir det svårare i gruppspelsavslutningen mot Kroatien och Danmark.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons