Annons

Ericsson tappar placering i Indycar

Marcus Ericsson hade inte sin bästa dag i Indycarloppet i Nashville. En 14:e-plats innebär att han tappar en placering och ligger nu trea i totalen.
Bilsport • Publicerad 8 augusti 2022
Marcus Ericsson, i den röda bilen, under Indycarloppet i Nashville på söndagen.
Marcus Ericsson, i den röda bilen, under Indycarloppet i Nashville på söndagen.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Det bjöds på en nyzeeländsk duell i Music City Grand Prix i amerikanska Nashville. Scott Dixon gick vinnare ur den, och vann över landsmannen Scott McLaughlin.

Dixons seger var verkligen något av en prestation, då han i flera varv körde med en skadad bil efter att ha kört på bråte på vägbanan från en tidigare incident.

Annons

– Vi hade en stor krasch där som tog bort halva golvet, vi var tvungna att ta fyra kurvor utan framvinge, vi hade inget grepp. Och sedan tror jag att vi gjorde 45–50 varv på den sista omgången däck, säger Dixon efter loppet.

Han medger att han var orolig för den jagande landsmannen.

– Han var supersnabb på fräschare däck, så jag var ett enkelt byte. Hade det varit ett varv eller två till hade det blivit jättesvårt, säger han.

Spanjoren Alex Palou rullade in som trea. Felix Rosenqvist fick nöja sig med en sjunde plats, medan Marcus Ericsson tog sig in först på fjortonde plats.

Segern innebar att Dixon tog ett skutt i den totala tabellen från fjärde till andra plats, han petade därmed ned Marcus Ericsson till tredjeplatsen. Australiern Will Power hänger kvar i ledningen med 450 poäng när fjorton av sjutton lopp är avklarade, sex poäng före Dixon och tolv poäng före Ericsson.

Dixon blev i och med segern också den förare som vunnit näst flest segrar i Indycarsammanhang med 53, och passerade Mario Andretti. Han har dock en bit kvar till amerikanen AJ Foyt med 67.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons