Annons

Eriksson nöjd trots pallmiss

Joel Eriksson var tillbaka i kartingvärlden igen efter att ha lämnat den 2014. När SM avgjordes på gamla hemmabanan Åsum Ring krigade Joel länge om en pallplats. Men till slut kunde gamla lagkamraten Noah Milell knipa tredjeplatsen.
– Överlag är jag riktigt nöjd, säger Eriksson.
Motorsport • Publicerad 12 juli 2020
Joel Eriksson (nummer 47) gick en hård kamp om tredjeplatsen med Noah Milell.
Joel Eriksson (nummer 47) gick en hård kamp om tredjeplatsen med Noah Milell.Foto: jens christian

Det skulle visa sig tidigt att det var om tredjeplatsen som Joel skulle få sikta in sig på.

– Ettan och tvåan fick en liten lucka direkt, och vi i toppen hade så lika varvtider att det var helt omöjligt att komma ikapp. Jag och Noah fick också en liten lucka ner till resterande fältet, sa Eriksson.

Annons

Noah låg ständigt före Joel hela vägen. Tomelillaföraren gjorde några försök att ta sig förbi, men den gamla lagkamraten i Kristianstads Karting Klubb lyckades hålla undan, och Joel fick nöja sig med en fjärdeplats.

– Jag försökte ta mig förbi ett par gånger, men jag vågade inte ta några risker så att det skulle bli en olycka. Jag är ändå väldigt nöjd. Jag har inte kört karting på sju år, men lyckas ändå åka lika snabbt som de som kör på heltid och tävlar i det internationellt, sa Eriksson.

Benjamin Törnqvist vann SM före tvåan Jesper Sjöberg och trean Noah Milall. Joel Eriksson (nästlängst till höger) fick nöja sig med en fjärdeplats.
Benjamin Törnqvist vann SM före tvåan Jesper Sjöberg och trean Noah Milall. Joel Eriksson (nästlängst till höger) fick nöja sig med en fjärdeplats.Foto: jens christian

På plats har han haft ett stort stöd från familjen, och att vara tillbaka på sin gamla hemmabana har varit en stor upplevelse för honom.

– Jag kan knappt minnas senast jag hade så här roligt. Man träffar gammalt folk och förar man brukade köra med. Det är ingen press och man har en betydligt större frihet vad man får göra med karten, sa Joel.

Om tre veckor drar den riktigt säsongen igång för Joel när GT3–serien startar efter ett längre coronauppehåll. Tomelillaföraren tycker att det varit en perfekt uppladdning att få genomföra SM.

– Det var riktig skönt att få komma in i racingtänket, det var nog viktigt mentalt. Bara att få hålla på med någon typ av racing är nog bra, och då blev denna tävlingen perfekt att värma upp inför säsongen.

Niclas LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons